Blic

Tri puta silovao pastorku, dobio osam godina

-

MUŠKARAC S. B. (38), koji je, kako se tvrdi, četranesto­godišnju ćerku bivše supurge silovao tri puta za noć, držeći joj sečivo noža na vratu, osuđen je pred Višim sudom u Smederevu nepravosna­žno na osam godina zatvora, samo tri godine iznad zakonom propisane minimalne kazne.

- Prvostepen­om presudom S. B. je oglašen krivim zbog produženog krivičnog dela silovanje, za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora. Sud je odredio kaznu od osam godina, jer je u noći između 30. i 31. decembra 2020. godine, u napuštenoj kući u okolini Osipaonice kod Smedereva, obljubio kćerku svoje bivše, nevenčane supruge D. S (14) i to u tri navrata - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Prema optužnici, S. B. se kobne noći sa maloletnom pastorkom vraćao iz Požarevca, gde ju je, po sopstvenoj želji, odveo u posetu majci, odnosno nevenčanoj supruzi koja ga je nešto ranije napustila.

Kada se sa devojčicom vraćao u Smederevo, deo puta prešli su pešice, što je iskoristio da je odvede u jednu napuštenu kuću. Oduzeo joj je telefon, preteći da će je ubiti ako nekome ispriča šta se desilo. Devojčica je plakala i molila ga da je pusti, ali ju je napasnik sve vreme silom zaustavlja­o, držao joj nož pod grlom.

Devojčica, koja je samo mesec dana ranije napunila četrnaest godina, onesvestil­a se tokom prvog silovanja. Kada se osvestila, obljubio je ponovo. Sprečavaju­ći je da pobegne, zaprečio je vrata nameštajem, a potom silovao po treći put.

Devojčica se istog jutra najpre požalila drugarici, a zatim poslala sms poruku svojoj, takođe, maloletnoj sestri, koja je silovanje odmah prijavila policiji. Iste večeri je uhapšen na teritoriji Požarevca, tačnije u Kostolocu, gde se tokom dana krio. Na suđenju, kako saznajemo, nije negirao seksualne odnose sa pastorkom, tvrdeći da su bili uz dobrovoljn­i pristanak devojčice. ■

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia