Blic

Pred sudom otac zbog obljube ćerke

- E. B. E. B.

PROTIV MUŠKARCA (49) iz okoline Požarevca Više javno tužilaštvo u tom gradu podiglo je optužnicu zbog silovanja ćerke (12).

- Sumnja se da je on od jula do septembra ove godine u više navrata naveo ćerku na obljubu i sa njom izjednačen čin. Kako je utvrđeno,on je tri puta u porodičnoj kući, a jednom na lokalnom groblju, silovao maloletnu ćerku. Navodno, optuženi otac je na saslušanju priznao da je izvršio obljubu, iako je znao da je to kažnjivo, ali je istražitel­jima ispričao “da je na taj način pripremao ćerku za brak i da je čuo da i drugi to rade”.

Podsetimo, otac je uhapšen 26. oktobra pošto ga je jedan rođak prijavio policiji kada je video njegovu komunikaci­ju na Fejsbuku sa još jednom osobom.

- On je na Fejsu pisao razne gadosti, a između ostalog pisao je i o tome kako ima intimne odnose sa rođenim detetom i to je predstavlj­ao kao nešto uobičajeno. Rođak se šokirao i odmah je kontaktira­o nadležne, pa je osumnjičen­i uhapšen - objasnio je naš izvor.

Kako “Blic” saznaje, devojčica je zbrinuta u hraniteljs­koj porodici, a u slučaj je uključen i Centar za socijalno rad. Ova porodica inače je korisnik socijalne pomoći, žive u izuzetno lošim uslovima.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia