Blic

B92, 21.15 Trougao obmane

Prvak Evrope odigrao savršen meč sa Juventusom (4:0) Barselona u poslednjem meču mora da pobedi Bajern ako želi u osminu finala.

- EKIPA “BLICA”

Osvedočeni piroman smišlja kako da obmane svog policajaca za uslovni otpust. Plan je da svoju lepu suprugu „namesti“policajcu i da ga ucenje, ali ceo plan pretvara se u smrtonosnu igru prevare. Reditelj Džon Kuran. Uloge: Edvard Norton, Mila Jovovič, Robert de Niro...

Utorak u Ligi šampiona prošao je u znaku Čelsija koji je pregazio Juventus sa 4:0. “Plavci” su odigrali savršen meć i na kraju, posle svega što smo videli, “stara dama” je još i dobro prošla. Menadžer Čelsija Tomas Tuhel veoma je zadovoljan ubedljivom pobedom i ističe da je njegov tim prikazao fantastičn­u predstavu.

- Želeli smo meč u visokom ritmu i tako smo igrali. Teško je stvarati mnogo šansi i postizati golove, ali mi smo to radili. Fantastičn­a predstava i sjajan rezultat. Bili smo znatno naoštrenij­i večeras. Više smo preuzimali rizik. Zaista sam zadovoljan kako smo se pokazali. Čak i u onim stvarima koje nisu vidljive golim okom - rekao je Tuhel.

Čelsi je lider grupe sa 12 bodova, koliko ima i Juventus, ali uz bolji međusobni skor. U slučaju trijumfa protiv Zenita u 6. kolu, Englezi idu sa prve pozicije u nokaut fazu.

- Čelsi je bio sjajan, naneli su nam mnogo problema. Moramo to da priznamo i pokušamo da se poboljšamo u narednim mečevima. Pokušali smo da im zatvorimo prostor, ali ako protiv takvog tima napravite minimalnu grešku, odmah će vas kazniti. Bili smo nemoćni večeras - sunirao je

Barsa ponovo ima problema u napadu, tako da je Benfika lagano stigla do 0:0 na „Nou kampu“

iskusni defanzivac Juventusa Leonardo Bonući.

Trener Barselone Ćavi Ernandes smatra da je njegov tim zaslužio da pobedi Benfiku (0:0), pošto je bio bolji rival. Katalonci su remizirali sa “orlovima” na “Nou kampu” bez golova u utakmici petog kola Lige šampiona na Ćavijevom trenerskom debiju u elitnom takmičenju.

- Sjajan meč za nas. Zaslužili smo pobedu. Bili smo bolji. Zaslužili smo da barem jedan gol postignemo. Šteta za tri boda. Zaslužili smo ih. Jedan poen nam ne znači mnogo. Pobeda nas je vodila u osminu finala - ističe novi strateg Barselona.

Uoči poslednje runde i gostovanja neprikosno­venom Bajernu, Barselona je druga na tabeli grupe E. Računica je jasna – Barsa mora da pobedi Bajern kako ne bi zavisila od ishoda meča u Lisabonu.

- Nemamo drugu opciju nego da pobedimo. Daćemo sve od sebe da u tome i uspemo. Idemo u Minhen po tri boda - poručio je Ćavi.

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini žali što njegov tim nije upisao pobedu protiv Jang bojsa (3:3), pošto je imao sve u svojim rukama, ali ističe i da je veštačka trava na terenu u Bernu doprinela da “boginja” padne u nastavku.

- Teško je igrati i prilagodit­i se. Ovo je znatno veći napor za mišiće. Mislim da ni Lionel Mesi ne bi pokazao sav svoj potencijal na veštačkoj travi. Ja sam stara škola, volim fudbal na prirodnoj travi objasnio je Gasperini. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia