Blic

TAJSON PODSTIČE PRODAJU KANABISA

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Afrička država Malavi, u kojoj je uzgoj i trgovina kanabisom u medicinske svrhe legalan, službeno je zatražila od bokserske legende Majka Tajsona da postane zaštitno lice te lokalne industrije. Ministarst­vo poljoprivr­ede navodi da je „Malaviju u složenoj industriji kanabisa potreban partner“, te da bi bivša bokserska legenda bio idealan za taj posao. Majk Tajson je poslednjih godina imao velikih uspeha u legalnom poslu sa kanabisom, a krajem oktobra američki časopis „Forbs“objavio je da će Tajson osnovati novu kompaniju za prodaju proizvoda na bazi kanabisa u SAD.

Da li ću da pratim rezultat iz Danske? Voleo bih da imam komunikaci­ju i da mi kažu gde gori na terenu i gde škripi u našoj igri. Da pitam za drugi rezultat? Nikada to nisam uradio, neću ni sada, rekao je trener crveno-belih pred 5. kolo Lige Evrope.

Proleće na moje rame sleće... pevaće se večeras na “Marakani” ako Crvena zvezda bude pobedila Ludogorec u 5. kolu grupne faze Lige Evrope. Srpski prvak ima priliku da prezimi u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju, kao i šansu da u poslednjem meču sa Bragom napadne i prvo mesto. Jer, u nokaut fazi neće biti lakih rivala - priključuj­u se i trećeplasi­rani timovi iz Lige šampiona, a to mogu da budu Barselona, madridski Atletiko, Milan, Benfika, Sevilja, Borusija iz Dortmunda... A, to znači novi spektakl u Beogradu.

Trener Dejan Stanković, po običaju, ne voli da gleda (toliko) daleko. Za njega postoji samo jedna prepreka, prva, Ludogorec...

- Prvo ću o zdravstven­om stanju. Kao što znate, Gobeljić i Degenek su suspendova­ni i neće biti sa nama. Sanogo se vratio i videćemo koliko može da odigra. Dioni je i dalje van stroja, ali smo uspeli da vratimo Falka. Nije loše, nije loše... moglo je da bude i bolje. Ako izuzmemo prvih 20 minuta, zadovoljan sam kako smo odigrali ostatak meča u Lučanima. To je recept. Hvatamo zalet, očekuje nas dosta utakmica do 15. decembra, po jedna na svaka tri dana - počeo je Stanković.

OVO JE PRAVI NJEGOŠ Ako Sanogo ne bude mogao da igra, tu je Njegoš Petrović koji se vratio u formu.

- Sjajan je. To je onaj Njegoš kog poznajem kada sam došao u Zvezdu. Pun je samopouzda­nja, miran je na lopti, traži duele... Zvezda je takva, ima malo više pritiska... Zato smo mi tu da istrpimo. Sada, kako igra, može da igra gde poželi.

Ludogorec, za razliku od Zvezde, ne može da kalkuliše već odmah mora da napadne...

- Evropa je Evropa, svako želi da pobedi. Čujem da se priča da su došli bez najboljih igrača. Ako vratimo film, i mi smo bili bez važnih igrača u Bugarskoj pa smo napravili jednu od lepših pobeda u poslednje vreme. Prilazimo takmičarsk­i, ali znamo da sve zavisi od nas, znamo šta pobeda može da nam donese. Poštujemo istoriju Ludogoreca u poslednjih deset godina i kao su izgledali u Evropi.

 ?? ?? stanković zna tim koji Će večeras da igra na „marakani“
stanković zna tim koji Će večeras da igra na „marakani“
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia