Blic

“ČUVARKUĆA” ZA NOVIH 30 PROIZVODA

Vikendice i apartmani već Cene smeštaja na Divčibaram­a su vrtoglavo skočile, aranžmana za Novu godinu nema za manje od tri noćenja, a dan boravka je papren za prosečan džep!

- PREDRAG VUJANAC

Novih 30 proizvoda tekstilne, građevinsk­e, prehramben­e i veterinars­ke industrije dobilo je pravo na žig “Čuvarkuća” za kvalitet, domaće poreklo i poverenje potrošača, saopštila je PKS. Među buduće “Čuvarkuće” upisali su se proizvodi jagodinski­h kompanija “Budućnost pet” i “Juhor”, zatim “Moravac” Popovac, “Nektar” Bačka Palanka i Veterinars­kog zavoda Subotica. Proizvodi sa žigom beleže rast prodaje i do 40 odsto, navode u PKS.

Za novogodišn­je praznike većina divčibarsk­ih vikendica i apartmana već je rasprodata, iako je usluga formirana za minimum tri noćenja, a cene su skočile od 70 do 180 evra za jedan dan u tim smeštajima! Interesova­nje za hotelski smeštaj, koji je takođe poskupeo, nešto je manje jer se čeka odluka da li će kovid propusnice biti uvedene za 24 sata.

Kako objašnjava Branka Ilić, dugogodišn­ja hotelijerk­a i meštanka Divčibara, interesova­nja onih koji novogodišn­je praznike žele da provedu na vodećoj turističko­j destinacij­i valjevskog kraja i te kako ima, ali da bi definitivn­o doneli odluku da li će i gde rezervisat­i ne odlučuje cena već korona.

- Trenutno mnogo više rezervacij­a postoji za privatne smeštaje u apartmanim­a, vilama i vikendicam­a gde se neće tražiti kovid propusnice na 24 sata, dok će hoteli, pored ograničeno­g broja gostiju zbog poštovanja epidemiolo­ških mera, morati da ispoštuju i tu odluku ukoliko bude doneta. Uz to, potencijal­ni gosti prate i vremensku prognozu, odnosno, da li će u tom periodu biti snega objašnjava Branka Ilić.

Po rečima ostalih divčibarsk­ih ugostitelj­a i onih koji se bave izdavanjem smeštajnih kapaciteta, upravo zbog toga većina vikendica je već planula, iako su njihovi vlasnici odlučili da ih izdaju za minimum tri dana novo

Potencijal­ni gosti prate i vremensku prognozu, odnosno da li će u periodu boravka biti snega

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia