Blic

Odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

- E. B.

SUĐENJE OPTUŽENIMA DA su prikrivanj­em tragova pružili pomoć izvršiocu ubistva jednog od vođa navijača “Crvene zvezde” Velibora Dunjića ispred splava “Džimis” 2014. godine, kada je ranjena njegova devojka T. Š., odloženo je juče u Višem sudu u Beogradu.

Suđenje odloženo za 28. decembar zbog izostanka optuženog Bojana Starovlaha.

Njegov branilac je rekao da optuženi ima temperatur­u i da će u roku od tri dana dostaviti potrebnu dokumentac­iju kojom će opravdati njegovo odsustvo.

Na optuženičk­oj klupi u ovom postupku su trojica optuženih za pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela - Knežević, Miloš Milosavlje­vić i Bojan Starovlah.

Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Đurović, tadašnji pripadnik obezbeđenj­a splava “Džimis”, koji je u bekstvu.

Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenovi­ć, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavlj­ivanja krivičnog dela takođe bili pod istragom tužilaštva, sa kojim su, međutim, sklopili sporazume o priznanju krivice.

Krajem 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažn­o je osudio na 16 meseci zatvora Vuka Musića, jer je prikrivanj­em tragova pružio pomoć Vladimiru Đuroviću nakon ubistva.

Musić je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti.

On i drugi već osuđeni su Đuroviću pomogli tako što su uklonili risiver na kojem je, navodno, bio snimak likvidacij­e zabeležen kamerom splava.

Prema pravosnažn­oj presudi Vuku Musiću, Đurović je napustivši splav prišao Dunjićevom autu koji se zaustavio ispred splava, i kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz pištolja iz neposredne blizine ispalio sedam projektila u glavu i telo Dunjića i tako mu naneo smrtonosne povrede, pri čemu je usled dejstva dva projektila T. Š. zadobila tešku telesnu povredu.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia