Blic

BITAN MI JE I HONORAR

Mlada glumica govori za “Blic” koliko je bitno da konstantno radimo na sebi, kao i da je sasvim prirodno da kada naiđemo na prepreke potražimo stručnu pomoć da bismo nastavili dalje.

- FILIP JOVANOVIĆ

Hanu je publika zavolela u TV projektima u kojima uglavnom igra jake i snažne žene. Ovoga puta nastavlja svoju ulogu inspektork­e Divne u drugoj sezoni “Bese”, gde će publika moći više da upozna njen lik.

- Divna će dobiti znatno veći prostor, u smislu ne pratimo samo njenu profesiona­lnu liniju, već se bavimo i nekim drugim aspektima njenog života. Ova sezona je dala prostor za igru koja je slojevitij­a i bogatija nego što je bilo ranije - kaže Hana i dodaje:

- Mislim da je važno da u 2021. godini postoje značajni ili ključni ženski likovi. Mi oblilujemo serijama koje centriraju muškarce, a žene uvek stavljaju u neki prostor nakita. A u “Besi” to nije slučaj i zato mi je drago da sam deo ovog lika.

Ona se osvrnula i na to zašto sve češće odbija uloge i na osnovu čega uopšte bira kom će se projektu priključit­i.

- Svi su aspekti bitni za biranje uloge, pogotovo ako je u pitanju glumica. Mi danas nemamo jednako velike honorare kao muške kolege, tako da to nije apsekt koji je zanemarlji­v u bilo kom smislu. Diskrimina­cija i na tom planu postoji. Takođe tu je još aspekata kao scenario, kolege, saradnici, ali i naravno uslovi u kojima ću raditi, a koji moraju da budu dostojanst­veni i jednaki onima koje imaju moje muške kolege - ističe mlada glumica i poručuje da nikad ne razmišlja o propušteni­m prilikama:

- Ne kajem se ni zbog čega što sam uradila. Odbijala sam stvari iza kojih sam osećala da ne mogu da stojim, kako i uloge, tako i nagrade. Živimo u jednom licemernom vremenu i društvu koje tretira spoljašni apekat stvarnosti koji nema veze sa realnošću. U tom smislu se trudim da stvari koje biram budu one iza kojih mogu da stojim, ne samo kao glumica, već i kao osoba.

Glumica ne krije da joj se ne dopada što živimo u društvu u kom žene moraju da se fizički menjaju kako bi zadovoljil­e neku vrstu standarda.

- Naravno da treba da vodimo računa o sebi koliko je to moguće, ali treba i da volimo sebe. To je ključ, da prihvatamo sebe onakve kakvi jesmo. To je stvarno

Naravno da treba da vodimo računa o sebi koliko je to moguće, ali treba i da volimo sebe. to je ključ, da prihvatimo sebe onakve kakvi jesmo“, kaže za „Blic“Hana Selimović

SAM STVARI IZA KOJIH SAM SE KAKO OSEĆALA DA NE MOGU DA STOJIM, ULOGE TAKO I NAGRADE

sin matea je centar njenog sveta

MANEKENKA IVANA KORAB u februaru ove godine rodila je sina Matea, međutim gotovo se ništa ne zna u javnosti o ocu njenog detata.

Ona je nedavno izjavila da je u srećnom braku već dve godine, ali fotografij­e sa suprugom do sad nikada nije kačila na društvenim mrežama, pa je njen muž ostao enigma za javnost.

Manekenka je sada sve dodatno iznenadila kada je objavila fotografij­u sa svojim izabraniko­m.

Obučeni u iste trenerke, sa natpisima na leđima „Ja sam tata / mama Matea“, Ivana i njen suprug pozirali su u društvu preslatkog devetomese­čnog sina.

Podsetimo, Ivana je nedavnom izjavom da je u srećnom braku već dve godine za mnoge je bio priličan šok, jer nije bilo poznato da se Ivana udala po drugi put. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia