Blic

TI SI BILA ANĐEO KOJI JE HODAO PO ZEMLJI

Jelena Njegomir kaže da jedinu utehu pronalazi u tome što zna da je mami mnogo puta rekla koliko je voli, pa naglasila da zna da je još čuva.

- FILIP JOVANOVIĆ

Istaknuta estradna umetnica Merima Njegomir sahranjena je 23. novembra, a njena neutešna deca ne mogu da se pomire sa činjenicom da još jednom neće uspeti da zagrli majku. Jelena Njegomir je u emotivnoj objavi napisala koliko je ponosna što joj je upravo Merima bila majka.

- Za neke si vrhunski umetnik sjajne pojave i božanskog glasa, za neke si čuvar tradiciona­lne narodne muzike, za neke si svetski pevač na preko dvadeset jezika... Nekima si prijatelj, nekima profesiona­lac i kolega, a nekima si promenila ili život spasila, a meni si ga dala. Za mene si moja majka jedna jedina... Najbolja na svetu. Moj uzor, moj idol, moj životni saputnik, podrška na svakoj raskrsnici, moj migavac i putokaz. Želim još vremena sa tobom, još jutarnjih kafa, pasulja i sarmi, još kiflica i još recepata. Želim još tvojih saveta. Želim još Božića, Uskrsa, slavlja i rođendana. Želim još tvog radosnog vetra kojim kažeš “samo napred”, još tvoje udobne stene u koju si urezala “ne brini ništa imaš ti majku”, još puno toplih zagrljaja, još tvojih osmeha i vanserijsk­og humora - napisala je ona.

Jelena je istakla koliko je Merima ima snage čak i u njatežim životnim momentima.

- Znam da je tvoja snaga vanzemaljs­ka, a naša ljubav večni plamen, ali mi ipak nedostaje tvoja ruka u mojoj. Jedinu utehu pronalazim u tome što znam da sam ti mnogo puta rekla koliko te volim i koliko mi značiš. Jedino ti nisam rekla da je tvoja dobrota bezgraničn­a, ti si bila anđeo koji je hodao

“Moj uzor, moj idol, moj životni saputnik, podrška na svakoj raskrsnici, moj migavac i putokaz. Želim još vremena sa tobom, još jutarnjih kafa, pasulja i sarmi, još kiflica i još recepata. Želim još tvojih saveta”, rekla je Merimina ćerka

po zemlji. Ti u to ionako ne bi poverovala. Jer kao svaki anđelo bila si nesvesna svoje veličine. Volela bih kada bih mogla da dostignem makar delić onoga što ti jesi, ali to se ne postaje, to se rodi. Mada znam i da si ponosna na mene ovakvu kakva jesam. Svaki moj hrabri potez bio je lak jer si ti bila moja zaštitna mreža. Sada to više nemam, ali nosim te u srcu kao i pre i ne puštam. Nosim u srcu sve naše trenutke. To mi niko ne može oduzeti. Za jednog anđela sve što napišem je malo. Znam da me još uvek čuvaš i da ću od tebe rukom bezuslovne ljubavi biti zauvek vođena. Volim te beskrajno- napisala je Jelena na Instagramu.

Podsetimo, Merima je preminula nakon borbe sa rakom pankreasa u 69. godini života.

Merima je nedavno govorila o svom zdravstven­om stanju i isticala da su joj porodica i prijatelji bili najveća podrška.

- Uz veliku pomoć i podršku moje dece, kao i prijatelja i kolega koji se javljaju i za koje vidim da me vole, nekako mi ovo lakše pada i nadam se da ću na najbolji način moći da se izborim sa ovim. Šta da kažem... Obolela sam kao i milioni ljudi što obolevaju u svetu, pa eto, i mene je pogodilo, nažalost - rekla je samo pre nekoliko dana pevačica.

Marima je iza sebe ostavila četvoro dece: ćerke Milicu, Jelenu, Ljubicu i sina Marka. ■

 ?? ?? Neutešna porodica je ostavljala crvene ruže Na grobu
Neutešna porodica je ostavljala crvene ruže Na grobu
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia