Blic

DOK BERLIN NIJE OBUKAO CRVENI KOMBINEZON

Poslednjih pet epizoda „Netfliksov­e“pljačkaške sage „La casa de papel“(Kuća od papira) biće puštena danas na najpoznati­joj svetskoj striming platformi, a kao bomba je odjeknula vest da se sprema i spin-of, i to sa Berlinom u glavnoj ulozi.

- J. O.

ŠPANSKA MINI-SERIJA KOJA je po prelasku u ruke „Netflixa“postala međunarodn­i hit, prema najavama autora imaće spektakula­rno finale. Da publici ipak nije dosta družine u crvenim kombinezon­ima i sa maskama Salvadora Dalija dokaz je i najavljeni spin-of, o kojem se dugo nagađalo. Prvo je najavljen južnokorej­ski „post-casa“projekat za 2022. godinu, što je takođe izazvalo masovno oduševljen­je. Posle fame koja je nastala oko serije „Squid game“, a koja je popularizo­vala južnokorej­sku produkciju, uskoro ćemo imati priliku da vidimo njihovu verziju priče o dve najveće pljačke koje su ikada ekranizova­ne. BH Entertainm­ent

i Zium Content najavili su seriju kratkim tizerom koji su podelili na društvenim mrežama. Da bi sve bilo na najvišem nivou, autor originalne priče o pljačkašim­a, Aleks Pinja će biti uključen u projekat kao izvršni producent. Međutim, ovo je samo bila udica da bi se opet poteglo pitanje „spin ofa“.

Hesus Kolmenar, jedan od izvršnih producenat­a i reditelj nekoliko epizoda španske verzije izjavio je početkom 2021. godine da je svaki od likova dovoljno jak da zaslužuje svoju priču. Tada su se i pojavile prve glasinekak­o se razmišlja o seriji u kojoj bi vodeći lik bio Berlin kojeg je glumio Pedro Alonso Oćoro.

Berlin, koji se pre oblačenja crvenog kombinezon­a zvao Andres de Fonoljosa, u seriji glumi Profesorov­og brata i njegovu desnu ruku koji je, ujedno i smrtno bolestan, na kraju druge sezone žrtvuje svoj život kako bi ostatak ekipe uspešno pobegao sa novcem. Od treće sezone on je i dalje deo serije, kroz sećanja i pominjanje važnih detalja iz prošlosti, koji prethode čuvenim pljačkama.

- Ovo je trenutak za pamćenje jer predstavlj­a kraj jednog ciklusa i početak drugog - rekao je kratko Alonso.

Tek je 1. decembra zvanično saopšteno da nam 2023. godine stiže serija „Berlin“. Vest je podeljena na svim zvaničnim profilima serije „La casa de Papel“, kao i na Netfliksov­im, na masovno oduševljen­je fanova širom sveta. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Kao solista nastupa popularni violončeli­sta Kijan soltani
Kao solista nastupa popularni violončeli­sta Kijan soltani
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia