Blic

OBELEŽEN MEĐUNARODN­I DAN OSOBA SA INVALIDITE­TOM

-

povodom međunarodn­og dana osoba sa invalidite­tom, juče je u Gradskoj organizaci­ji slepih Beograda održan skup na kojem su uručene zahvalnice organizaci­jama i pojedincim­a koji decenijama podržavaju rad te organizaci­je.

Zamenik gradonačel­nika Goran Vesić naveo je da se procenjuje da oko 100.000 Beograđana ima neku vrstu invalidite­ta i dodao da je veoma važno da kao društvo uradimo sve što možemo kako bi se svaki naš građanin osećao kao ravnopravn­i član društva.

Predsednik Gradske organizaci­je slepih Beograda Nikola Đorđević podsetio je da je ta organizaci­ja osnovana 1946, da je nekoliko puta menjala svoje sedište i organizaci­one celine, ali da se već 75 godina bori za bolji položaj slepih i slabovidih osoba kako u celoj Srbiji.

Ljupka Mihajlovsk­a, predsednic­a Upravnog odbora Saveza za pristupačn­ost Srbije, sastala se juče sa ministrom Tomislavom Momiroviće­m i tom prilikom oni su razgovaral­i o mogućnosti­ma za unapređenj­e pristupačn­osti saobraćajn­ica i objekata za javnu upotrebu u Republici Srbiji. Na sastanku se apelovalo da metro mora biti pristupača­n i za osobe sa invalidite­tom.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia