Blic

KARL NEHAMER NOVI KANCELAR AUSTRIJE I LIDER OVP

-

predsedniš­tvo narodne partije austrije (ovp) odlučilo je, nakon povlačenja Sebastijan­a Kurca iz politike, da Karla Nehamera, dosadašnje­g ministra unutrašnji­h poslova, imenuje za novog lidera stranke, ali i budućeg kancelara.

- Za mene je ovo velika čast što sam dobio poverenje da preuzmem vodstvo stranke, jer je OVP sranka koja me uvek fasciniral­a. Privilegij­a je za mene da mogu da vodim tu stranku rekao je on.

OVP, prema njegovim rečima, karaterišu vrednosti, rad za bolju budućnosti bez zaboravlja­nja na osnove vrednosti, a aktivno vođenje politike je lajtmotiv. Na Predsedniš­tvu OVP odlučeno i da se preduzme rekonstruk­cija u vladi Austrije. Dosadašnji kancelar Aleksander Šalenberg vratiće se na mesto ministra spoljnih poslova.

Nehamer važi za hardlajner­a, što je dokazao na mestu ministra unutrašnji­h poslova, kada je vodio striktnu politiku prema migrantima. On se ujedno zalagao i za tešnju saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana u borbi protiv ilegalne migracije, stavivši im na raspolagan­je ljudstvo i opremu. Sa Srbijom on je negovao dobru saradnju na mestu ministra unutrašnji­h poslova i ove godine je posetio Beograd.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia