Blic

ODBRANA JE KLJUČ Važno da smo pokazali reakciju

Na početku drugog poluvremen­a bilo je više grešaka, ali smo sve vreme bili dobri u defanzivi - rekao je Dejan Radonjić, šef struke crveno-belih.

- JELENA MEDIĆ

Crvena zvezda je u Sankt Peterburgu, jednom od najlepših gradova sveta, prekinula seriju od tri poraza i to na impresivan način. Spržila je Zenit, odigrala gotovo savršenu partiju, dominirala od prvog do poslednjeg sekunda, pokazala klasu i došla do velikog brejka. I to na terenu ekipe koja je pravljena za plasman u Top 8 i koja je do sada pokazala kvalitet za velika dela.

Kao i uvek, odbrana je radila kao švajcarski sat. Koliko su igrači dobro igrali u ovoj fazi igre najbolje se vidi kroz učinak Džordana Lojda koji je kao najbolji strelac Zenita i pre 13. kola držao 10. mesto u celom takmičenju po broju postignuti­h poena, a koji je u petak veče ubacio samo četiri poena i to sve sa linije penala. Iz igre je šutirao 8-0.

Isto važi i za klasnog šutera kakav je Bili Beron koji je ubacio šest penala, a takođe se nije upisao iz igre. Za tri poena je šutirao 5-0.

- Pre meča sam rekao da je bilo važno da odigramo drugačije nego protiv Uniksa. U toj nameri smo uspeli od samog početka meča, a zaista smo igrali dobro svih 40 minuta. Na početku drugog poluvremen­a bilo je više grešaka, ali sve vreme smo bili dobri u odbrani. To je bio ključ pobede - rekao je Dejan Radonjić posle velikog brejka svog tima u gradu na Nevi.

Majk Cirbes je za 13 minuta nanizao šest poena, bez promašaja i odlično je odradio svoj deo posla.

- Veoma važna pobeda za nas koja je došla u pravom trenutku posle nekoliko loših izdanja. Igrali smo odlično, pogotovo u odbrani. Prvo poluvreme je bilo sjajno, a u nastavku smo imali više izgubljeni­h lopti. Međutim, uz održan visok nivo u odbrani, zadržali smo kontrolu i zasluženo slavili - rekao je stameni centar iz Nemačke.

Nakon sjajnog meča u kome je nanizao 14 poena uz pet skokova i tri asistencij­e, Nejt Volters je imao dosta razloga za zadovoljst­vo.

- Veliki trijumf za nas. Bili smo u seriji poraza i bio nam je potreban trijumf u gostima. Kao po običaju odlično smo odradili posao u odbrani i primili smo samo 58 poena. Učinili smo sve da im otežamo posao - rekao je Nejt Volters.

Na pitanje da se osvrne na svoj učinak, sjajni plej je rekao:

- Činim sve kako bih pomogao ekipi. Tačno je da je ovo velika pobeda za nas, ali vraćamo se kući i razmišljam­o o utakmicama koje nas čekaju tokom sedmice ispred nas.

A to su, najpre sutra duel protiv

Cibone u dvorani „Aleksandar Nikolić” od

18 sati, a onda i meč protiv Olimpijako­sa 9. decembra, kao i duel u Sloveniji protiv Krke u subotu, 11. decembra.

Biće naporno, ali izabranici Dejana Radonjića će pokušati da nastave pobednički niz. U tome će im svakako pomoći i činjenica da će imati pomoć publike i da će nekoliko dana spojiti u Beogradu, te da će imati vremena za treninge. ■

OD SLEDEĆIH SEDAM UTAKMICA, ZVEZDA ŠEST IGRA KOD KUĆE: OLIMPIJAKO­S, BARSA, BAJERN (PA EFES U GOSTIMA), ZENIT, FENER, REAL

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia