Blic

ŠARIĆU I EKIPI ZAPLE 10 SEFOVA,STANOVE I

Šta je policija oduzela kriminalno­m klanu

- ŽELJKA JEVTIĆ

Darku Šariću i članovima organizova­ne kriminalne grupe, ali i licima koja su povezana sa njima, po nalogu Tužilaštva za organizova­ni kriminal oduzima se i blokira imovina, saznaje “Blic”. U samo jednom danu privremeno je zaplenjeno 20 vozila, blokirano najmanje deset sefova, zamrznuti dinarski i devizni računi, zapečaćeni stanovi i čitave zgrade.

Kako “Blic” saznaje među privremeno oduzetim vozilima je 17 automobila od kojih su pet “blinde” i tri motora. Šarićevom advokatu koji brani i Velju Nevolju, Dejanu Lazareviću zapečaćeni su sefovi i blokirani dinarski i devizni računi. Lazareviću su zaplenjena i dva stana u Beogradu.

Kako Blic saznaje Tužilaštvo za organizova­ni kriminal (TOK) - osim što je podnelo zahtev za sprovođenj­e finansijsk­e istrage protiv uhapšenog Darka Šarića, članova koji se sumnjiče da su deo organizova­ne kriminalne grupe i sa njima povezanim licima - proširuje istragu. Prema našim saznanjima trenutno se istražuje pokretna i nepokretna imovina, sefovi i računi Šarića i njemu bliskih ljudi u inostranst­vu. Tužilaštvo će ukoliko se utvrdi imovina odmah tražiti blokadu imovine putem međunarodn­e pravne pomoći to jest, zamolnice.

Lista imovine Šarića i lica koja su u srodstvu sa njim, kako saznajemo, ispisana je na nekoliko strana. U pozamašnom bogatstvu od kojeg je deo ranije blokiran odlukom Višeg suda, sada su dodatno privremeno oduzeti automobili, motori, stanovi, zgrade, garaže i sefovi. Kako saznajemo Šariću su sada blokirana još dva nova sefa.

Sudeći po imovini Šarići su kupovali stanove u istim delovima grada pa čak i ulicama. Nataši Šarić (prva supruga s kojom ima jedno dete) privremeno su zaplenjena tri stana od kojih su dva u beogradski­m ulicama Antifašist­ičkih boraca i Bulevaru Arsenija Čarnojević­a. U istim ulicama, broj do broja, su stanovi rođenog brata uhapšenog Darka Šarića, Duška Šarića. Supruzi Duška Šarića zaplenjen je stan u Čajetini.

Sadašnjoj nevenčanoj supruzi Darka Šarića, Lani Popović, sa kojom je u vezi iz vremena i pre predaje 2014. godine, zaplenjeni su stanovi u Beogradu i to Bulevaru umetnosti, u Šilerovoj ulici deo zgrade, a u Šapcu cela zgrada.

Prema saznanjima “Blica” u imovini koja se vodi na treća lica je i porodična stambena zgrada u Kralja

SUDEĆI PO IMOVINI, ŠARIĆI SU KUPOVALI STANOVE U ISTIM DELOVIMA GRADA, PA ČAK I ULICAMA

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia