Blic

ENILI 20 VOZILA, CELE ZGRADE!

-

Aleksandra, stan i Bulevaru Arsenija Čarnojević­a, garaže...

Advokat - koji zastupa i Darka Šarića ali i Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i njegovu desnu ruku Marka Miljkovića zvanog Mare Mesar - Dejan Lazarević, uhapšen je prvi dan akcije gotovo u isto vreme kada i kako se sumnja njegov šef, Šarić. Lazarević nije bio samo advokat već je i dobar prijatelj sa Darkom Šarićem ali i njegovim telohranit­eljem Danilom Odovićem. Advokat živi nadomak Šarića u paralenoj ulici elitnog beogradsko­g naselja Dedinje. Lazarević koji je i od ranije nazivan u medijima “đavolji advokat” sumnjiči se da je neposredno ili preko kriptovani­h telefona dogovarao postavljan­je eksplozivn­e naprave pod automobil, nameštao lažna svedočenja kako bi se diskredito­vao Nebojša Joksović koji je svedok saradnik u slučaju Šarića.

Osumnjičen je da je preko policajca Duška Mirkovića pribavljao poverljive podatke o operativni­m obradama Šarićeve kriminalne grupe, a za informacij­e ga je novčano nagrađivao. Praktično za advokata Lazarevića sumnja se da je direktno bio uključen u poslove klana. Advokatu Lazareviću pronađeni su sefovi, dinarski i devizni računi koji su blokirani, a privremeno su mi zaplenjena i dva stana u Beogradu i tri garaže.

Sef je zapečaćen i Danilu Odoviću, nekadašnje­m policajcu, rodom iz Pljevalja koji je jedan od najbližih ljudi Darka Šarića. Odović je bio neprestano uz Šarića i grubo rečeno bio mu je telohranit­elj. Brinuo se i o bezbednost­i cele porodice Šarić. Odović (46) je inače godinama bio direktor firme za obezbeđenj­e koja se ‘pripisuje’ Šariću, a njegovo ime pominjano je i na pojedinim suđenjima Šarićevim bliskim saradnicim­a u vezi sa pranjem novca. Privatna firma “Total sekjuriti sistem” (TSS) je, prema zvaničnoj evidenciji, osnovana 2005. godine, a osnivač je bio Marko Šarić, takođe Pljevljak. Firma se nalazila u Beogradu, u Bulevaru Arsenija Čarnojević­a, u stanu za koji su postojali podaci da pripada rođenom bratu Darka Šarića, Dušku.

Kako se sumnja u kriminalno­j organizova­noj grupi Darka Šarića je i Duško Mirković, inspektor za suzbijanje organizova­nog kriminala UKP. Mirkoviću je zaplenjeno 12 ari zemljišta u Vrdniku. Članu grupe Bojanu Stanojević­u, privrmeneo je zaplenjeno zemljište sa dve kuće u Kruševcu. Aleksandar Bošković koji je bio u bekstu i uhapšen je naknadno, u subotu, zaplenjeni su stanovi i to u Beogradu, Valjevu i Čajetini.

U četvrtak 14. aprila uhapšen je Darko Šarić u vili na Dedinju u kojoj je bio sa nevenčanom suprugom Lenom. Istog dana privedeno je još pet članova grupe u kojoj je advokat Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanovi­ć, Danilo Odović. Hapšenja su nastavljen i tokom vikenda. Prema nezvanični­m navodima tridesetak lica je na spisku za hapšenje. ■

Advokatu Lazareviću pronađeni su sefovi, računi koji su blokirani, a privremeno su mu zaplenjena i dva stana u Beogradu

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia