Blic

Halandu od Sitija čak 86.000 evra dnevno

Klub iz Mančestera će prvo morati da plati i klauzulu za raskid ugovora, koja će ih koštati 75 miliona evra.

- A. Pijevac

MANČESTER SITI SE dogovorio sa Mionom Rajolom, agentom Erlinga Halanda, da 21-godišnji napadač u junu obuče svetloplav­i dres engleskog šampiona. Haland je, takođe, bio u orbiti Reala, Pari Sen Žermena i Barselone, ali su “građani” bili brži i, što je važnije, konkretnij­i.

Krenimo redom. Haland je za Borusiju iz Dortmunda vezan do juna 2024, ali u njegovom ugovoru postoji klauzula da je sloboda čim na račun nemačkog kluba legne 75 miliona evra. Ceo paket oko norveškog fudbalskog vunderkind­a, međutim, vredi mnogo, mnogo više.

- Klauzula, plata igraču i bonusi su veoma, veoma daleko od onoga što smo zamislili i što smo spremni da platimo - rekao je Oliver Kan, generalni direktor

Bajerna nakon što je napustio sastanak sa čelnicima Borusije.

Pa, koliko će to Haland da zarađuje? Ako je verovati dobro obavešteni­m Britancima, Erling će nedeljno da dobija pola miliona funti, odnosno 603.371 evro. Sa tih 86.195 evra dnevno, Haland bi postao najplaćeni­ji fudbaler Premijer lige. Sada, ipak, sednite da biste pročitali koliko će da zaradi za pet sezone na “Etihadu” - 156.876.460 evra! A, kada bude odradio ugovor, imaće tek 26 godina.

Sledeći korak u Halandovom potpisivan­ju za Mančester siti je isplata traženih 75 miliona evra za raskid ugovora sa Borusijom iz Dortmunda. Nemci ne pristaju na manje i spremni su da Erlinga zadrže još jednu sezonu, ako to bude potrebno.

Sa otkupom, stigli smo do ukupno 230 miliona evra, ali ni to nije kraj. Naime, Rajola je za sebe tražio 25 miliona evra provizije, koliko bi trebalo da pripadne i Erlingovom ocu Alfu Inge Halandu. I, samo zato što mu je Erling sin! Sve u svemu, Siti se opasno približio granici od 300 miliona evra za jednog fudbalera.

Ipak, Halandovo okruženje negira da je bilo šta dogovoreno i odbacuju informacij­u koju je plasirao “Dejli mejl”. Najglasnij­i je Jan Age Fjortoft, bivši fudbaler, a sada novinar i porodični prijatelj, koji je dugo bio zadužen za plasiranje ekskluziva o Erlingu.

- Kao što već mesecima javljam, Haland može da završi samo u dva kluba: Madridskom Realu i Mančester sitiju. Još ništa nije dogovoreno, budite sigurni - rekao je Fjortoft.

I Borusija Dortmund je demantoval­a dogovor sa Sitije, kao i vest da se njihov fudbaler pristao na transfer.

- Nijedan tim nas nije zvanično kontaktira­o. Postoji klauzula o raskidu, znate, a postoji i rok - poručio je Sebastijan Kel, šef odeljenja za licenciran­je u Borusiji.

Međutim, i pored nekoliko negativnih odgovora, točak se pokrenuo. Društvene mreže su preplavlje­ne fotografij­ama od pre nekoliko godina kada se Erling sikao u dresu Mančester sitija, za koji je njegov otac igrtao od 2000. do 2003. godine. ■

 ?? ?? haland će postati najplaćeni­ji igrač premijer lige
haland će postati najplaćeni­ji igrač premijer lige

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia