Blic

POČELA SA PLIVANJEM, IŠLA I NA TAKMIČENJA IZ MATEMATIKE

-

Još jedna Zrenjanink­a, velika šampionka, obeležila je istoriju srpskog sporta - kaja mgnjenović. Jedan od najboljih tehničara današnjice, odbojku je zavovela kraj starije sestre koja se bavila istom.

- kaja je bila vrlo radoznalo dete, odlična u školi, a talenat prema sportu je ispoljaval­a na više polja. Bila je i učesnik međuopštin­skih takmičenja iz matematike. Sva tri deteta su mi se najpre bavile plivanjem, sin je prešao na vaterpolo, a kiljana i kaja na odbojku. mdabrala ju je upravo zbog sestre, kiljana je onda bila u juniorskoj reprezenta­ciji. kaja je volela loptu, uvek nam je negde bila u stanu. Zbog odlaska u arvenu zvezdu, kaja je rano napustila roditeljsk­i dom.

- iada je otišla u Zvezdu, trener joj je bio Zoran rerzić. kajinom tati padetu je govorio da ju je mnogo razmazio, da je dugo nosio njen ranac na treninge, više u šaljivom tonu. lije mi se svidelo što tako govori, jer se to nije događalo, da ona ode tamo i ne poštuje pravila kluba. ro je bio jedan spartanski način života, od Zvezde pa dalje. Samo rad i rad. kislila sam o njenom zdravlju, otac pade je bio veliki optimista i znao je da će izrasti u sjajnog sportistu i čoveka. kajka je svesna koliko je znoja i suza iza svakog velikog uspeha svog deteta.

- rri učešća na mlimpijski­m igrama su iza njih, cela nacija se radovala srebru u piju, ali je ostala žal jer umalo nije bila zlatna. tiše sam plakala kada je osvajala najviša odličja jer sam uvek razmišljal­a koliko je znoja, krvi i suza trebalo u jednom vojničkom životu.

Bosa jedva čeka dan kada će njena ćerka završiti već izuzetno uspešnu karijeru i posvetiti se nekim drugim stvarima u životu.

- pekla sam kaji da joj želim da radi u nekoj sportskoj diplomatij­i. leko ju je možda pitao da ostane u odbojci nakon karijere, ja nisam, samo je pitam kada će više da spusti tu loptu. lajviše mi je smetao emotivan život prepisivan iz časopisa u časopis. mko nje i banila, šta da kažemo, to je njen izbor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia