Blic

CRNI PETAK 13.

Majka skočila sa detetom, komšija zaklao učiteljicu, ubijena žena u Paraćinu...

- EKIPA

Učiteljicu Snežanu Đuričić (67) zaklao je prvi komšija i prijatelj Slavoljub J. (62) u Barajevu. Majka M. K. u Mirijevu bacila je sa trećeg sprata zgrade svoje petogodišn­je dete, a potom skočila za njim. U naselju Čepure u Paraćinu policija je pronašla dva tela muškarca i žene.

“BLICA”

petak 13, Za Koji se vezuju brojna sujeverja, u Srbiji je počeo crnim vestima. Za samo nekoliko sati dogodile su se tri jeziva zločina koja su potresla javnost.

UBISTVO I SAMOUBISTV­O LJUBAVNIKA

U naselju Čepure u Paraćinu juče ujutru oko sedam sati policija je pronašla dva tela - muškarca i žene. Kako su pokazali prvi rezultati istrage, u pitanju su ubistvo i samoubistv­o. naime, sumnja se da je muškarac Vladan T. iz pištolja upucao svoju dugogodišn­ju ljubavnicu anu. Ž. a potom izvršio samoubistv­o. Telo ane Ž. pronađeno je kraj automobila na poljskom putu kod sela Šavac kod Paraćina, dok je telo Vladana T. pronađeno u automobilu. Pištolj je nađen kraj njega.

Kako meštani kažu, Vladan i ana su godinama bili u vezi, iako je on bio u braku.

- Bilo je među njima problema jer je on bio oženjen. Ostavila ga je jer su se često svađali.

Prijavljiv­ala ga je i policiji zbog nasilja, imao je jednom i zabranu prilaska - navodi izvor. Problemi su bili brojni svedoče poznanici. - Za njihovu vezu svi su u Paraćinu znali, ali on je bio oženjen, zbog čega su se često svađali, pa su na kraju raskinuli. Moguće je da on raskid nije hteo da prihvati, pa ju je pozvao da se vide i razgovaraj­u. Evo, na kraju - kako se to sve tragično završilo – rekao je izvor “novosti.”

MAJKA BACILA DETE PA SKOČILA ZA NJIM

Samo sat vremena kasnije, užas se dogodio i u beogradsko­m naselju Mirijevo kada je majka, kako su ispričali svedoci, kroz prozor trećeg sprata bacila svog petogodišn­jeg sina, a potom i ona skočila. Samo pukom srećom, pali su na travu, a ne na pločnik ispred zgrade i preživeli ovaj užas. I majka i dete nalaze se u bolnici. Kako saznajemo, žena je smeštena na Intenzivno­j nezi u Urgentnom centru. dete, petogodišn­ji dečak, prebačen je na Institut za majku i dete.

- Ona ima obostrane frakture rebara, kukova i karlice. Pre nego što se odlučila na jezivi čin, popila je bensedine i alkohol u većoj količini nezvanično se saznaje.

Komšije su za “Blic” ispričale da je žena pre dva, tri dana od predsednic­e skupštine stanara zgrade u Ulici Grke Jankesa u Mirijevu tražila ključeve od izlaza na krov zgrade.

- Pitala sam je šta će joj, a ona mi je odgovorila: “da dete vidi sveta”. nisam joj dala ključeve... - rekla je žena.

Kako za “Blic” pričaju stanari ove zgrade sa M. K. se nisu dobro slagali, niti je najbolje poznavali. Kažu da su s njom ulazili u sukobe oko pasa koje je čuvala.

Kako saznajemo, ona je s detetom skočila kroz prozor na 3. spratu zgrade, a ona je živela u stanu na drugom spratu.

- Jedan komšija, mladić je bio tu kad se to desilo. On je rekao da je prvo bacila dete, pa da je onda ona skočila - pričaju uznemirene komšije.

Sada svi komentariš­u samo da je možda ranije trebalo da je prijave, jer se iz njenog stana stalno čula vika.

na lice mesta stigao je uplakan muškarac, bivši muž M. K. On je kratko rekao samo da je M. K. „ovo najavljiva­la”.

- Žena je bila zdrava zvanično, bila je zdrava - jedva je izustio.

On je potvrdio da njihovo drugo dete, devojčica, nije bila u stanu s majkom kad se sve dogodilo. Majka i dete su pali na travu a ne na pločnik i to im je, najverovat­nije, i spasilo živote.

UBIO UČITELJICU

nekoliko sati pre svega toga u Barajevu se odigrao stravičan zločin. naime, muškarac Slavoljub J. (62) nožem je zaklao komšinicu Snežanu Đuričić (67) a potom zapalio kuću u pokušaju da prikrije zločin. Snežana Đuričić bila je udovica i učiteljica. njeni rođaci kažu da joj je Slavoljub, kog su u selu zvali Slavko, uvek bio tu da joj pomogne, otkako joj je suprug preminuo.

- Muž joj je umro pre tri i po godine, sama je bila tu u kući, ćerke su joj se sve udale. njoj je često trebala pomoć i on joj je kao prvi komšija pomagao. dolazio je da pokosi, uradi šta joj treba, nikad se na njega nije žalila - priča Snežanina rođaka za “Blic”.

Ona kaže da Snežana nikada nije rekla da joj Slavko preti ili bilo šta slično, te su svi šokirani zločinom koji se dogodio.

- Snežana i naša porodica su više decenija kućni prijatelji. delili smo i dobro i zlo, juče ništa nije ukazivalo na tragediju... pre nego što se sve desilo slavili smo snajki rođendan u dvorištu... - pričaju Vladan i njegov sin Tomislav, rođaci Slavoljuba J. (62).

Snežanino telo pronađeno je u noći između četvrtka i petka nakon što su komšije prijavile požar u pomoćnom objektu u njenom dvorištu. Kada su vatrogasci i rođaci došli na lice mesta, ona se nije javljala na telefon, ušli su u kuću i pronašli njeno telo u lokvi krvi!

Slavoljub se, nakon što je nožem zaklao komšinicu Snežanu sakrio u pomoćnoj prostoriji, špajzu, u koju se ulazi iz kuhinje i tu je bio sve dok ga oko tri ujutru nisu pronašli policajci koji su radili uviđaj!

na BINI nije BILO NAČELNIKA

generalšta­ba Gerasimova. nemoguće je da je tog dana imao važnija posla nego da zajedno sa svojim vrhovnim komandanto­m otpozdravl­ja “pobedničko­j” vojsci. njegovo odsustvo uozbiljilo je spekulacij­e da je “lakše ranjen” nedavno u Ukrajini. Vrhunac nereda dogodio se uveče, na centralnom prazničnom koncertu, prenošenom na državnoj televiziji, kada su u nizu slajdova sa portretima mladih ruskih muškaraca i žena iz drugog svetskog rata prikazani i “originalni” Boni i Klajd iz svojih slavnih gangstersk­ih dana. Ovo nije bila nikakva sabotaža u produkciji, u pitanju je bila najobičnij­a aljkavost u najvišim krugovima Kremaljsko­g propagandn­og aparata. ako i ruska vojska, gde bi trebalo da vlada gvozdena disciplina i profesiona­lnost, očigledno pati od javašluka i dezorganiz­ovanosti, zašto bi tih boljki bili pošteđeni civili, koji iz propagandn­e pozadine podržavaju ratni napor? nedavno je “proklizala” Marija Zaharova, pričom o tome da je nato zatrovao Srbiju uranijumsk­im bombama, da narod zbog toga masovno umire i da su time bombardova­li čak i Beograd!? aljkavost u ovoj njenoj izjavi možemo da razumemo, previše je stresnog posla, država je u ratu, sve to traje prilično dugo i ne ide baš po planu. nikakve uranijumsk­e bombe nisu padale na Srbiju pre 23 godine, a naročito ne na Beograd. Ova izjava Zaharove samo verno prikazuje grč sa kojim Moskva pokušava da pravda svoju agresiju na Ukrajinu i zbog toga neminovno pravi ovakve grube greške. ako je intervjuom za banjalučku televiziju ATV želela da “osvoji umove i srca” svojih srpskih prijatelja, lupetanjem o uranijumu bačenom na Beograd mora da je izgubila i one koji su do sada gajili simpatije prema njenoj zemlji.

Međutim, njeno posezanje za pričom o uranijumsk­om trovanju Srbije 1999. godine i to u danima kada njen režim ne zna odakle mu iskrsavaju sve veći problemi, znači samo da je došao trenutak za najteže propagandn­o oružje. Priča o uranijumsk­oj municiji bačenoj na Srbiju nije nova, mnogo puta su je domaći naučnici svojim istraživan­jima odbacili kao opasnost po zdravlje, ali ona nekako nastavlja da živi, baš kao i svaka druga teorija zavere. To što je Zaharova podgreva danas, samo znači da je od samog početka bila materijal ako ne proizveden u Moskvi, onda je sa njene strane zalivan i gajen svih proteklih godina. Koliko je rusija ostavila u Srbiji ovakvih i sličnih zasada u proteklih 20 godina, i koliko ćemo ih otkriti sada, kada zbog nervoze, aljkavosti i arogancije ruski zvaničnici sve manje paze na to šta govore?

To je slučaj i sa dugogodišn­jim fejk-vestima da Evropska unija propada, da Britaniju i ameriku potresaju problemi od kojih neće moći da se oporave, a kulminiraj­u ovih ratnih (za rusiju) dana kada saopštavaj­u da je njihova ekonomija nikad zdravija, a da Evropa i Zapad kolabiraju. Stvari, razume se, stoje sasvim drugačije – ruska ekonomija je na najnižim granama još od sovjetskih vremena, a u EU će po, MMF-U, prosečan rast biti najveći u poslednjih 25 godina.

Gledajući unazad, postavlja se pitanje zašto ovaj zloćudni ruski zasad ne bi bio i svaki otpor bilo kakvom pro-zapadnom iskoraku Srbije u poslednjih desetak godina? ne treba zaboraviti da je aleksandar Vučić, preko posrednika dobio predlog Kremlja, da u martu 2019. napravi zajedničku vladu sa opozicijom koja je u tom trenutku počela svoje ulične proteste. Taj posrednik je bio Jevgenij Primakov, rukovodioc rossotrudn­ičestva, ruske Federalne agencije za pitanja Znd, sunarodnik­a u inostranst­vu i međunarodn­u humanitarn­u saradnju i član ruske dume iz redova Putinove stranke. Zašto ne pokušati slabljenje jednog jakog lidera, koji iako ima blagonaklo­n odnos prema rusiji, ipak vodi svoju zemlju u zapadne integracij­e i vezuje svoju ekonomiju za njena tržišta? Zašto ruski pokušaj da omete ili bar uspori srpske veze sa zapadom ne bi bili i protesti, pa i čitav politički pokret koji je narastao na otporu dolasku rio Tinta, jednog od najvećih investitor­a koji se ovde ikada pojavio? I to u pokušaju da pokrene biznis koji će srpsku ekonomiju verovatno trajno vezati za zapadne tehnološke i proizvodne lance i na taj način napraviti vezu mnogo čvršću nego što je administra­tivno učlanjenje u evropski klub. ne znamo šta rusi misle o projektu “Otvoreni Balkan”, toj mini-evropskoj uniji u ovom regionu, ali zar to što ne vidimo njihovu otvorenu podršku, ili makar kurtoazne pohvale, ne znači da im ni ova inicijativ­a nije baš po volji? Zašto bi bila, kada je napravljen­a po modelu evropskog ekonomskog povezivanj­a i do sada ima punu podršku i Evrope i amerike? Možda je pitanje dana kada će zbog svoje unutrašnje nervoze “udariti” i po ovom projektu, a sve u želji da svoje “bližnje” u Srbiji odvrate od ovakvih i sličnih zapadnjačk­ih novotarija.

Uvek vredi pažljivo slušati ruske zvaničnike kada govore o Srbiji, a naročito danas kada ih problemi kod kuće čine nervoznim, aljkavim i arogantnim više nego obično. Kao nedavno Mariji Zaharovoj, iz njih će tek izlaziti greške i grubi falsifikat­i po kojima ćemo jasno videti šta su svih ovih godina zaista želeli u Srbiji i od Srbije. Ovog puta će biti iskreni.

 ?? ??
 ?? ?? SUMNJA SE Da JE MUŠKARAC Vladan T. iz pištolja upucao svoju dugogodišn­ju ljubavnicu Anu. Ž. a potom izvršio samoubistv­o
SUMNJA SE Da JE MUŠKARAC Vladan T. iz pištolja upucao svoju dugogodišn­ju ljubavnicu Anu. Ž. a potom izvršio samoubistv­o
 ?? ?? SNEŽANA NIKADA NIJE REKLA Da joj Slavko preti ili bilo šta slično, pa su svi šokirani zločinom koji se dogodio
SNEŽANA NIKADA NIJE REKLA Da joj Slavko preti ili bilo šta slično, pa su svi šokirani zločinom koji se dogodio
 ?? ?? MAJKA I DETE Su PALI na travu a ne na pločnik, zbog toga su veće šanse da će oboje preživeti
MAJKA I DETE Su PALI na travu a ne na pločnik, zbog toga su veće šanse da će oboje preživeti
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia