Blic

„Već je jednom pokušala da Srđana ubije lekovima, a drugi put ga je zapalila“

„Ja sam ovo slutio, uvek sam mu govorio da će ga ona ubiti. Čak 28 godina sam proveo u braku s njom, imala je situacije da je krenula nožem i na mene. rekao sam mu da će ga povrediti i ubiti, a on je govorio da je ona njegova ljubav, jedina na svetu...“

- Sandra ZEKIĆ, M. K.

MILJAIN TVRDI DA JE SRĐANA UPOZORAVAO DA JE TEREZA „OPASNA PO ŽIVOT”

OVAKO Za “Blic” Priča Miljain Ljutić, bivši muž Tereze Perović, žene koja je u utorak uveče lekovima sedatirala supruga Srđana (42), a potom ga zaklala, njegovo telo isekla na komade, pa delove donjih ekstremite­ta i njegove genitalije stavila u šerpu i skuvala. Zločin je gledala Terezina i Miljainova šesnaestog­odišnja ćerka koja je spavala u drugoj sobi, a kada se probudila zatekla je nezapamćen­i horor. Miljain priča kako je on u tom trenutku, svega nekoliko stotina metara dalje bio u kući sa drugim sinom, osamnaesto­godišnjim damirom kog je na telefon pozvala unezverena sestra.

- Sedeo sam na krevetu, sin tu pored bio, a mlađa ćerka je bila kod nje. Sin ustade odjednom, kaže: “ajde, mama je ubila Srđana”. Ja mislio šala... Ode on u drugu sobu, priča telefonom i čujem kako kaže: “Je ‘l mrtav?” Ja ga pitam: “Ko je l’ mrtav?!” a on mi na to viče “ništa, ništa”. Ja sam sve mislio da je neka šala i sin ode... - priča šokirani čovek.

Kako dodaje, ubrzo nakon toga vratili su se i sin i ćerka.

- Ona plače, ne može da se smiri, kaže: “Jeste, mama je ubila Srđana, dala mu lekove, uspavala ga, pa mu preklala vrat”. Kaže da je on došao sebi, pokušao onako krvav da se izvuče prema dnevnoj sobi. Ćerka je videla kako ga ona polako ubija nožem. Pred detetom je to uradila! Kad ga je ubila isterala je dete napolje - priča Miljain.

Kako objašnjava, devojčica je tada pozvala svog brata damira.

- Oni su joj vikali: “Mama otvori, zvaćemo policiju” i ona im je otvorila vrata. damir je tada video odsečenu nogu sa strane. Bila je i tad toliko svesna da im je oboma dala bensedine. rekla im je: “Ćutite, ja ću njega da skuvam, pa ću da ga bacim. Idite vi” - priča on.

Miljain kaže da je slutio da do zločina može da dođe, jer je Tereza i ranije bila nasilna i pokušavala je da ubije Srđana, pa i sebe.

- Govorio sam mu da će ga povrediti i ubiti, a on je govorio da mu je ona ljubav jedina na svetu. Jako su se voleli... Ona ode, ostavi ga, a on je vrati i tako... Onda mi on nekad kaže: “Ubiće me, odvedi ti nju”, pa onda se opet nazad vrati - kaže on i dodaje:

- Jednom je i njega i sebe pokušala da ubije lekovima. Ona je završila u bolnici, on se izvukao. drugi put je pokušala i sebe i njega da ubije, zapalila mu je bračni krevet dok je spavao.

Tvrdi da je Srđana upozoravao da je Tereza “opasna po život”.

- ali oni su se voleli, stalno su se ljubili, ne gledaju ko je oko njih. Svuda su išli zajedno. Ona je počela da radi... delovalo je kao da će se srediti... - kaže.

On, pak, sumnja da je motiv zločina to što Srđan nije želeo da njena deca iz prvog i drugog braka, kojih ima četvoro, dolaze kod njih.

- On je na moju decu vikao: “Šta dolaziš, idi kod tate da jedeš”. nije želeo decu njenu, hteo je samo nju. Ja mislim da je ona zbog dece to uradila, njih je jako volela, a nije mogla da ih ima kraj sebe zbog njega jer on nije dozvoljava­o. Ona jeste njega volela, ali nije mogla kod mene da živi, nije mogla ni kod njega, a ne može ni bez dece, i eto... - smatra Terezin prvi muž.

Podsetimo, Tereza Perić je nakon zločina uhapšena u kući. Policajci su zatekli stravičan prizor iskasaplje­nog tela.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia