Blic

OČUVANA STABILNOST NA TRŽIŠTU, NASTAVLJEN RAZVOJ NIS-A

-

U izazovnim makroekono­mskim okolnostim­a koje su obeležile prvo tromesečje PNPP. prioriteti lgs grupe bili su očuvanje stabilnost­i na domaćem tržištu naftnih derivata, očuvanje stabilnost­i poslovanja i nastavak razvoja kompanije.

Za prva tri meseca tekuće godine lgs grupa je ostvarila dobre finansijsk­e i operativne rezultate. mvaj period završen je sa neto dobiti od OS,T milijardi dinara, dok obaveze lgs grupe po osnovu poreza i drugih javnih prihoda u periodu januar-mart iznose S3,P milijarde dinara. rakođe, u prva tri meseca PNPP. godine zabeležen je rast cena nafte, pa je prosečna vrednost nafte tipa „brent“bila ONO,R dolara po barelu, što je TU odsto više od prosečne cene iz prvog kvartala PNPO. godine. bobrim finansijsk­im rezultatim­a značajno je doprinelo dalje unapređenj­e operativni­h pokazatelj­a. la aktivama lgs grupe u Srbiji i regionu ukupno je proizveden­o P9P,O hiljada uslovnih tona nafte i gasa, što je blagi rast u odnosu na proizvodnj­u ostvarenu u prvom tromesečju prošle godine (P9O,8 hiljada uslovnih tona).

U pafineriji nafte nančevo prerađeno je 9NR,9 hiljada tona sirove nafte i poluproizv­oda, što je PN odsto više u odnosu na uporedni izveštajni period. Ukupan obim prometa naftnih derivata povećan je P3 odsto u odnosu na isti period prošle godine i iznosi 9S8,T hiljada tona.

- Iako smo suočeni sa veoma složenim okolnostim­a, uspeli smo da očuvamo redovno poslovanje NIS-A, kao i uredno snabdevanj­e domaćeg tržišta naftnim derivatima - rekao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-A.

 ?? ?? Za prva tri meseca 2022. prerađeno je više od 900.000 tona nafte
Za prva tri meseca 2022. prerađeno je više od 900.000 tona nafte

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia