Blic

Zvezdin skok iz pauze ka finalu

Bilo je bitno da se led probije i da se ekipa trenera Dejana Radonjića posle 19 dana bez takmičarsk­e utakmice vrati u trijumfaln­i ritam. Taj zadatak ispunjen je u četvrtak u Pioniru.

- Dejana POPOVIĆ

TCRVENO-BELE JE DO VAŽNE POBEDE PROTIV CEDEVITA OLIMPIJE PREDVODIO LUKA MITROVIĆ SA 21 POSTIGNUTI­M POENOM, UZ SVESRDNU POMOĆ NIKOLE KALINIĆA, KOJI JE GOSTIMA UBACIO 17

eret sa leđa pao je izabranici­ma Dejana Radonjića nakon pobede protiv Cedevita Olimpije u prvom meču polufinala plej-ofa aba lige (93:82), jer je borba za odbranu trofeja na jadranu počela onako kako su na Malom Kalemgdanu i želeli. Meč u Pioniru bio je od velike važnosti, jer je Zvezda bila pod pritiskom da seriju otvori uspešno, jer nije lako kada se iz treninga istrči na parket protiv neugodnog i kvalitetno­g rivala kakav je tim jurice Golemca.

Znala je Radonjićev­a ćeta da oprezno mora protv gostiju iz Ljubljane, što je pokazao i stegnut početak meča. Škripalo je u odbrani, Cedevita je to iskoristil­a i za prvih 20 minuta spakovala 48 poena.

Sve do treće deonice ekipa jurice Golemca je bila ravnoprava­n rival, a onda je aktuelni šampion regiona konačno pronašao ritam i zaigrao svoju prepoznatl­jivo u defanzivi. Diktirala je Zvezda ritam i na kraju sa dvocifreno­m razlikom slavila pred svoji navijačima.

Iako je timskom igrom Zvezda potpuno neutralisa­la udarne igle Cedevita Olimpije Džejkoba Pulena i jogija Ferela, ali role trojice igrača treba posebno istaći.

U skladu sa MVP priznanjem koje dobio ne početku duela, kao najkorisni­ji igrač aba lige, nikola Kalinić odigrao je maestralnu partiju sa 17 poena, šest asistencij­a i četiri skoka i još jednom pokazao koliko će njegova odlična izdanja biti važna na putu ka odbrani šampionsko­g trona na jadranu.

Ceo meč sa lakoćom je igrao i Luka Mitrović, koji je blistavu partiju na oba dela terena krunisao sa 21 poenom i sedam skokova, kao najbolji pojedinac na meču.

Veliki posao odradio je i crnogorski reprezenta­tivac nikola Ivanović, jer je njegova minijatura u ključnim trenucima treće i četvrte deonice osigurala Zvezdi ubedljiv trijumf i smirenost pred drugu utakmicu i odlazak u Ljubljani.

- Bio je cilj da pobedimo sa pola koša, jer znamo koliko dobrog i lošeg može da donese prva utakmica. naravno smo da smo zadovoljni što smo pobedili. Pokušaćemo da u već u Ljubljani završimo seriju. Cedevita će biti drugačija, u Ljubljani je proteklih nekoliko meseci zaživela košarka. Ljudi osećaju tu ekipu i čeka nas težak posao, ali nadam se da će biti dobro. Drugačije je igrati u domaćoj atmosferi i sigurno će napraviti reakciju. jedna su od najtalento­vanijih ekipa u ligi, biće teško i zahtevno - rekao je nikola Ivanović. Zvezda je veliki posao napravila, ali da neće biti lako u Sloveniji svestan je trener i Dejan Radonjić. -Zadovoljan sam pobedom, to je naravno bilo najvažnije. Što se tiče samog toka utakmice, bilo je dosta problema u odbrani ili bolje da kažemo da su oni bili sjajni u napadu. nismo kontrolisa­li neke stvari, primili smo 48 koševa što je zaista mnogo, ali smo imali prednost što je bilo značajno. Gradili smo rezultat i uspeli da povedemo 1:0. Okrećemo se revanšu i to odmah. Hvala publici što nam je dala sjajnu podršku, u veoma značajnom momentu iz više aspekata - istakao je Radonjić.

Dok Zvezda u ponedeljak od 18.30 sati ima novi cilj - da u rasprodati­m Stožicama obedezbedi novo finale regionawlo­g takmičenja, slovenačka ekipa nada se da će polufinaln­u seriju vratiti u prestonicu Srbije.

- Bila je teška utakmica, znali smo da će imati vremena da se sprema za nas. Pravili smo dosta grešaka, previše skokova u napadu, to je napravilo veliku razliku. nismo bili dovoljno čvrsti. Radili su šta su hteli na pikenrolu, sve su realizoval­i i zasluženo pobedili. Previše skokova u napadu i previše poena u reketu. Gledaćemo snimak, pa da se pripremimo maksimalno. Da vidimo gde smo pravili greške, pa šta bude-bude. nadam se da se vraćamo u Beograd - rekao je košarkaš Cedevita Olimpije Zoran Dragić.

 ?? ??
 ?? ?? Dejan Radonjić bio je prezadovol­jan posle pobede nad Cedevita Olimpijom
Dejan Radonjić bio je prezadovol­jan posle pobede nad Cedevita Olimpijom
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia