Blic

Klasik moguć već u četvrtfina­lu Garosa

Novak Đoković i Rafael Nadal mogli bi već na početku druge sedmice prestižnog turnira da ukrste koplja...

-

elćbml if arbi aslgfcb kagbligfe

u istoriji tenisa gledati već na startu druge sedmice na Rolan Garosu? Rafael Nadal je izgubio u trećem kolu Rima, pašće na peto mesto ATP liste što će dodatno usijati već zagrejanu atmosferu pred start Rolan Garosa jer bi u Grad svetlosti stigao kao peti nosilac. Naime, toliko željno očekivan meč na šljaci na drugom grend slemu u sezoni između Novaka Đokovića, koji je sinoć igrao četvrtfina­le trunira u Rimu, i Španca, mogao bi da se desi već u četvrtfina­lu. Njih dvojica već su jednom igrali u četvrtfina­lu u Parizu – bilo je to 2015. godine, kada je Novak slavio u tri seta, da bi u finalu ispao od Stena Vavrinke.

Naravno, ovakav raspored dolazi u obzir samo ukoliko Danil Medvedev bude igrao koji je drugi nosilac. Ako se povuče Rus, onda će i Nadal automatski umesto petog, biti postavljen za četvrtog nosioca.

Nadal se posle meča poraza od Šapovalova žalio na bol u stopalu, koji prema njegovim rečima nije nov, već sga stopalo stalno boli i naučio je da živi sa njim. Inače, njega je na četvrtom mestu ATP liste prestigao Stefanos Cicipas.

Vreme je da prihvatim situaciju i borim se sa njom. To je sve... Ne znam da li će mi pomoći odmor ili možda čak trening. Ali cilj koji imam pred sobom za nedelju i nešto dana je isti. Nastaviću da sanjam o tom cilju. Prvo što moram da uradim je da treniram bez bolova. Istina je da ću tokom Rolan Garosa imati doktora koji će biti stalno uz mene. To može dosta da pomogne u nekim situacijam­a. Bilo da su dobri ili loši dani, moram da cenim sve pozitivno što mi se dešavalo. A, onda u danima kao što je ovaj, moram to da prihvatim i da pokušam da se sa time izborim iako ponekad uopšte nije lako - podvukao je Nadal.

Podsetimo, Nadal je rekorder po broju titula na Rolan Garosu, ima ih za sada 13.

 ?? ??
 ?? ?? RAFAEL NADAL JE ELIMINISAN U TREĆEM KOLU TURNIRA U RIMU
RAFAEL NADAL JE ELIMINISAN U TREĆEM KOLU TURNIRA U RIMU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia