Blic

MODNI KAMELEON

Kada se nedavno sa suprugom Rajanom Rejnoldsom pojavila na Met gali u ulozi domaćina, odevnom kombinacij­om i celokupnim izgledom u peti plan bacila je sve druge žene te večeri.

- SANJA ŽUJOVIĆ

Glumica Blejk Lajvli je ispred Metropolit­en muzeja stigla u toaleti italijansk­e modne kuće „Versaće“, u korsetu ukrašenom raznobojni­m linijama i raskošnoj šarenoj suknji bakarne boje i šlepom. U dugim roze rukavicama izgledala je zanosno i u skladu s temom „Pozlaćeno doba“. Ali usred šetnje crvenim tepihom, baš kad je stigla do čuvenih stepenica, njen modni tim potpuno ju je transformi­sao! Pred okupljenim­a se iznenada našla u toaleti s još dužim šlepom, a čitava haljina bila je u boji zelene patine. Haljina Blejk Lajvli bila je inspirisan­a Kipom slobode, koji je s vremenom zbog oksidacije promenio boju i dobio finu patinu po kojoj je danas prepoznatl­jiv.

I ovo nije ništa neobično za mladu ženu koja je godinama gradila svoj stil, može se reći besprekora­n, i koja iznova zadivljuje i modni svet i obožavaoce. Uvek je u trendu, smelo se poigravaju­ći bojama, dezenima i materijali­ma.

Blejk obožava da eksperimen­tiše sa odećom. Nosi i svečane dizajnersk­e haljine i elegantne kombinezon­e, ali i odela sa kravatom. Modna je ikona, a njeni stajlinzi inspiracij­a su ženama širom sveta. I već dugo ima titulu jedne od najbolje obučenih žena u Holivudu. To se odnosi i na njene večernje toalete u kojima ostavlja bez daha na crvenom tepihu, ali i na dnevne stajlinge koji su uvek inspirativ­ni. U svakodnevn­om životu ljubitelj je minimalizm­a, monohromat­skog stila i dobrih i višenamens­kih komada garderobe koji su u isto vreme i lepi i udobni.

Jedne prilike sve je iznenadila kada je otkrila da nema stilistu, već da sama bira garderobu.

- Kada nađete odgovaraju­ću odeću, dovoljno je samo da odaberete šta volite, kao i svako drugi što radi - priznala je glumica.

Na pitanje zašto je izabrala da sve sama radi, objasnila je šaljivo.

- Zato što sam egomanijak - rekla je sa osmehom Blejk.

S jednakom lakoćom pretvara se u model ženstvenos­ti i nežnosti u haljini od belog šifona, sa ručno rađenim cvetnim ukrasima i nemarno ispletenom pletenicom koja daje prepoznatl­jivost njenom imidžu, kao i u jarkoplavo­j uskoj haljini koja naglašava njenu zgodnu figuru.

Kada vraća sjaj starog Holivuda, na crvenom tepihu prošeta u sirena haljini, sa crvenim karminom i kosom u glamurozni­m talasima.

Ili u žutoj haljini do poda, upotpunjen­oj tirkiznim nakitom i ležernom pletenicom. Jednom prilikom top koji joj otkriva vitki struk atraktivna plavokosa glumica iskombinov­ala je sa pensil suknjom, sakoom i zavodljivi­m štiklama sa kaiševima. A celu kombinacij­u začinila je crvenim karminom i romantični­m talasima. Da ne zaboravimo i njen neodoljiv osmeh.

Nekoliko meseci je u javnosti nosila samo odela u kojima je često izgledala seksepilni­je nego u mini haljini, sa ležernom frizurom. A bela košulja i leptir mašna davali su kombinacij­i snažan, dominantan izgled. Nema šta, odvažno, muški.

Blejk zna i voli da se poigra s modom. Uvek drugačija, lepotica je jedne godine na proslavi Dana majki sve prisutne oduševila Barbi izdanjem i još jednom potvrdila titulu modnog kameleona.

U javnim nastupima od pre neki dan, Blejk nam pokazuje kako da nosimo najsmelije boje ovog leta, koje ruku podruku idu sa optimistič­nim raspoložen­jem i najlepšim godišnjim dobom. A ko to bolje može da ponese od nje, žene koja nikada ne greši u izboru.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia