Blic

I dalje ni traga od crnog pantera

- B. Vučković

VIŠESATNA POTRAGA ZA

crnim panterom u okolini Apatini i juče je bila bezuspešna. Dronom se pretraživa­o i teren prema Sonti i prema Somboru, ali ništa još opipljivo nemaju učesnici potrage za panterom.

Ksko za „Blic“kaže Nemanja Ivanov, zamenik pokrajinsk­og sekretara za poljoprivr­edu zadužen za inspekcijs­ke poslove, na sve dojave MUP-U, „Vojvodina šumama“, lovcima, oni kreću, a dron je pripreman svakako.

- Pokušaćemo tokom sedmice sa još jednim ozbiljniji­m dronom da nastavimo potragu. Pre pola sata smo završili današnju akciju, radili smo sa kamerom visoke rezolucije i paralelno sa dronom smo pretraživa­li. Novih dojava nije bilo. Šefovi šumskih uprava imaju moj broj i šta god bude bilo mi ćemo odmah reagovati. Teren je za tu životinju najbliži njegovom prirodnom habitatu u ovom delu Evrope, a za nas je mrak, ispresecan je vodotokovi­ma, šumarcima, kanalima. Jedan od najlepših prirodnih terena je gornje Podunavlje, tu nema priče, i koliko je to za njega spas, toliko je za nas noćna mora logistički i za rad – kaže inspektor Ivanov.

Dodaje da su vozila i ljudi na raspolagan­ju u svakom času, od veterinara je uvek barem jedan u pripravnos­ti. Kavez i puška su u kombiju.

- Sve mi deluje kao da je u pitanju malo mlađa životinja, odnosno, da je u pitanju mladunče koje luta i traži, a da ni sam ne zna šta traži. Možda ovo sve deluje sporo, ali mi idemo i dalje sa dronom da pokušavamo prvo da lociramo tu životinju, a zatim ćemo da pokušamo da joj priđemo i da je uspavamo. Prvi plan je da pokušamo da ga uspavamo i da ga prenesemo u Prihvatili­šte za strogo zaštićene i divlje životinje - poručuje Ivanov.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia