Blic

Posle popisa i anketa u 106 opština i gradova

Radi ocenjivanj­a i kontrole popisa stanovništ­va, od 2. do 11. decembra ove godine biće sprovedena i post popisna anketa. Realizuje se u 106 opština i gradova u Srbiji.

-

POPIS STANOVNIŠT­VA JE

završen. Popisivači više ne idu na teren već dežuraju u kancelarij­ama popisnih komisija i odgovaraju na pozive građana koji iz nekog razloga nisu bili popisani u predviđeno­m roku. Krajnji rok da se građani sami jave popisivači­ma radi evidentira­nja ističe za nekoliko dana. Posle svakog popisa Republički Zavod za statistiku sprovodi i post popisnu anketu. Ove godine realizuje se u 250 popisnih krugova, ili jedinica na području cele Srbije. U Nišu će biti sprovedena u 20 popisnih krugova.

U srednjem i severnom Banatu, četiri popisna kruga ima Zrenjanin. Po dva Kikinda

i Sečanj a jedan popisni krug je u Novom Bečeju. U Zrenjaninu je planirano da anketu sprovede osam popisivača koje će nadgledati jedan instruktor.

Jasmina Savić, načelnica odeljenja Republičko­g zavoda za statistiku u Kraljevu, rekla je da je cilj post popisne ankete koja nas očekuje početkom decembra jeste ocena kvaliteta obuhvata i ocena kvaliteta popisa.

- Sprovodi se na slučajnom uzorku od 20.000 domaćinsta­va. Kraljevo je jedan od gradova koji se našao u tom uzorku tako da neke od naših sugrađana očekuje poseta.

 ?? ?? građani će davati ocene kvaliteta popisa
građani će davati ocene kvaliteta popisa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia