Blic

DIREKTOR KLINIKE LEČENJE ZAVISNOST KRIO HEROIN U GAĆ E ZA TI ĆAMA

Miloš Medenica osim pozitivnog doping testa u b

- DIJANA BOGOSAV, LJUBOMIR TOZEV

“Mesto gde novi životi započinje. Ako mislite da nema nade, varate se”. Slogan je privatne klinike iz Stare Pazove koja se bavi lečenjem bolesti zavisnosti, depresije i anksioznos­ti čiji je doskora bio direktor Miloš Medenica, bivši rukometaš Crvene zvezde koji je uhapšen prošle nedelje na beogradsko­m aerodromu “Nikola Tesla” sa osam grama heroina.

Naime, Medenica je prošle nedelje došao na aerodrom, odakle je trebalo da otputuje za inostranst­vo. Međutim, dok je stajao u redu da čekira avionsku kartu, navodno je nervozno cupkao nogom i često izlazio iz reda i vraćao se. Policajcim­a koji patroliraj­u na aerodromu je bilo čudno njegovo ponašanje, a kada su mu zatražili dokumenta, Medenica je počeo da viče i da traži objašnjenj­e zašto mu policajci traže pasoš.

Kako prenose mediji, patrola ga je zatim zamolila da pođe sa njima u službene prostorije, ali Medenica je u panici počeo nekog da poziva telefonom. Policajci su zatim pokušali da mu oduzmu telefon, ali je on počeo da ih

gura i da se otima. Budući da je korpulenta­n i veoma snažan , savladan je tek nakon što je došla specijalna jedinica koja obezbeđuje aerodrom.

Prilikom pretresa u službenim prostorija­ma, kod Medenice je u donjem vešu otkrivena kesica u kojoj je bilo osam grama heroina.

On će, izuzev posedovanj­a droge, odgovarati i za napad na službeno lice.

Međutim, ono što je zanimljivo jeste da je Medenica 2014. godine bio pozitivan na doping testu.

Antidoping agencija Republike Srbije objavila je tada da je srednji bek Crvene zvezde pozitivan na zabranjene supstance karboksi THC i sibutramin (stimulans koji se nalazi u suplementi­ma, ali i zelenom čaju). Rukometni savez Srbije, doneo je tada odluku o privremeno­j suspenziji sportiste do okončanja postupka.

Ipak, to ga nije sprečilo da se vodi kao direktor

Rukometaš je 2014. godine bio pozitivan na doping testu

privatne klinike za koja se bavi lečenjem bolesti zavisnosti, depresije i anksioznos­ti, smeštena u Staroj Pazovi. Kako se navodi na sajtu ove klinike, ovo je moderna bolnica koja leči svaki oblik zavisnosti od sedam do 14 dana, bez supstituci­one terapije na kraju lečenja. Na dan Medeničino­g

hapšenja, ali i u danima nakon toga, na sajtu klinike stajalo je da je upravo on direktor ove ustanove. Međutim, nakon što je objavljeno čime se bavio, fotografij­a je samo nestala sa njihovog sajta.

Međutim, tokom jučerašnje­g dana nakon pisanja “Blica” da je Medenica uhapšen sa osam grama heroina, ova ustanova je uklonila njegovu fotografij­u sa sajta, a zaposleni na pozive nisu odgovarali.

 ?? ??
 ?? ?? Policija je kod Medenice pronašla osam grama heroina prilikom pretresa na aerodromu
Policija je kod Medenice pronašla osam grama heroina prilikom pretresa na aerodromu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia