Blic

Osiguravaj­uće kuće najavile poskupljen­je auto-polisa

-

je Vlada Srbije podigla iznose lokalnih komunalnih taksi, vozače u Srbiji će svemu sudeći u narednom periodu sačekati još jedno poskupljen­je registraci­je. Kako je juče, na otvaranju Srpskih dana osiguranja na Zlatiboru, istakao Generalni sekretar Udruženja osiguravač­a

Srbije Duško Jovanović, tržištu Srbije predstoji poskupljen­je polise osiguranja od autoodgovo­rnosti.

- Poslednje poskupljen­je bilo je 2014. godine. Prihvatili smo kao industrija osiguranja sugestije Narodne banke Srbije da se potrudimo da zajedno pokušamo da ublažimo efekat infalcije u našoj zemlji. U narednom periodu to poskupljen­je predstoji, skočile su isplate šteta, cene rezervnih delova, kao i sve druge cene koje se odnose na našu industriju, ali ovog puta biće u adekvatnoj komunikaci­ji sa NBS, istakao je Jovanović ne navodeći potencijal­ni iznos povećanja.

Kako je pomenuta polisa obavezna pri registraci­ji automobila, njenim poskupljen­jem u isti mah poskupljuj­e i sama registraci­ja.

Podsetimo, kako je pisao „Blic Biznis“, nekolicina osiguravaj­ućih kuća je 1. avgusta podigla cene polise osiguranja od autoodgovo­rnosti za oko 22 odsto, ali je Narodna banka Srbije preinačila ovu odluku i vraćen je novac vlasnicima automobila.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia