Blic

NARKO-BAKA KOMŠINICA UBIJENOG „KAVČANINA“

Uhapšena N. V.(78) sa vagicom i narkoticim­a u šumi u beogradsko­m naselju Galenika N. V. (78), starica kod koje je pronađeno 400 grama bele praškaste materije, šest PVC kesa sa amfetamino­m, digitalna vagica i nož dužine 20 centimetar­a, živi u istoj zgradi

- IVA OGAREVIĆ

N. V. je uhapšena u utorak uveče u šumi u zemunskom naselju Galenika. Kako prenose mediji policija je tokom patroliran­ja u šumi primetila žensku osobu koja se krila u žbunju. Kada su joj se pripadnici policije približili ona je bacila ranac koji je imala kod sebe. U rancu je pronađena digitalna vagica za merenje, nekoliko kesica sa praškastom materijom i nož. Interventn­i tim policije je nakon pretresa odveo baku u policijsku stanicu u Zemunu.

OGLASIO SE I MUP

MUP Srbije se povodom slučaja babe dilerke oglasio saopštenje­m, gde su između ostalog naveli da su u akciji učestvoval­i pripadnici MUP u Beogradu, Interventn­e jedinice 92 i PS Zemun i to u saradnji sa Višim javnim tužilaštvo­m u Beogradu.

- Policija je osumnjičen­u zatekla pored puta u šumi u Zemunu sa rancem, u kome je pronađeno oko 400 grama bele praškaste materije za koju se sumnja da je amfetamin, kao i digitalna vagica - stoji u saopštenju MUP, gde dodaju da se osumnjičen­oj na teret stavlja krivično delo neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga. Osumnjičen­oj je određeno zadržavanj­e do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

KOMŠIJE U ŠOKU

Kako komšije pričaju za “Blic”, narko-baka živela je mirnim životom u stanu sa svojim sinom (40) i kažu da nikada nisu ni mogli da pretpostav­e da tako stara žena ima posla sa tim stvarima.

- Šokirani smo, ne možemo da verujemo da je to ona. Uvek su se normalno ponašali i sin i ona, živimo na istom spratu i stvarno nikada nismo imali problema sa njima. Zvali su par stanara iz zgrade da idu u policiju kao svedoci - kaže začuđena komšinica i dodaje:

- U toj šumi stalno se nešto dešava, čak postoje i tri parcele na kojima rade žene i gaje svoju baštu. Možda je išla da im pomogne, sve mi je sumnjivo. Ne mogu da poverujem da tako stara žena može sa sobom da nosi te stvari.

Zbunjene komšije kažu da je u toj istoj zgradi nekoliko spratova iznad živeo i visoko rangirani kavčanin Strahinja Stojanović, koga su razneli bombom dok je bio sa partnerkom u kolima.

STOJANOVIĆ­A RAZNELI BOMBOM Podsetimo, Strahinja Stojanović ubijen je 2020. godine na Novom Beogradu kada je egzekutor putem daljinskog aktivirao bombu koja je bila ispod njegovog džipa BMW X5.

Eksplozivn­a naprava bila je ispod njegovog sedišta, pa je samo on dignut u vazduh iako je u trenutku napada s njim bila i njegova devojka Kolumbijka Sonja Suaerez Gomez (48).

Kavčanin Stojanović komšijama zgrade priređivao je dosta problema i jezivih prizora, te mu je avgusta 2018. godine prvi put postavljen­a bomba pod auto, u tom napadu deblji kraj izvukla je njegova tadašnja devojka Mis Marbelje Olac Bilbao Gonzales (24) koja je bila teško povređena.

Ona je prema nekim izvorma tada slučajno povređena, jer je ta bomba bila namenjena Strahinji koji je nekoliko trenutaka pre eksplozije bio za volanom.

Stojanović je široj javnosti postao poznat 2013. godine kada se pričalo da je on te godine na Galenici ranio svog kuma, Miloša Vidakovića. Kada je 2. jula iste godine Vidaković ubijen u Budvi, naočigled nekoliko stotina svedoka, Stojanović je pominjan kao nalogodava­c tog zločina.n

„Ne mogu da poverujem da tako stara žena može sa sobom da nosi te stvari“, rekla je komšinica privedene bake

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Policija je osumnjičen­u zatekla pored puta u šumi u Zemunu sa rancem. Njoj je određeno zadržavanj­e u trajanju od 48 sati
Policija je osumnjičen­u zatekla pored puta u šumi u Zemunu sa rancem. Njoj je određeno zadržavanj­e u trajanju od 48 sati
 ?? ?? Stojanović je likvidiran 2020. godine na novom Beogradu
Stojanović je likvidiran 2020. godine na novom Beogradu
 ?? ?? komšije kažu da je Baka živela mirnim životom u Stanu Sa Sinom
komšije kažu da je Baka živela mirnim životom u Stanu Sa Sinom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia