Blic

VIKALI SU „NE MOŽE ZAMENA, SAMO BATINE“, A ONDA SU ME I NAPALI

- Pričao mi je “srpska g***a”, “Ne može kući, sad ćeš batine da dobiješ”, udarao me je pesnicama po glavi i potiljku, razvlačili su me po radnji i bili pod dejstvom alkohola - priča u svojoj ispovesti za “Blic” Ana Avramović (22), devojka koju su ispred k

- Iva Ogarević

IMA POVREDU GLAVE, OGREBOTINE PO CELOM TELU I SLOMLJENE ZUBE

NAPAD NA MLADU devojku dogodio se u utorak u kineskoj radnji kada je htela da zameni oštećeni artikal koji su joj prodali.

Ana je za “Blic” ispričala šta je sve prethodilo ovom incidentu i kako je došlo do njega.kako kaže, zaposleni su bili neljubazni, vređali je, i nisu hteli ni da joj vrate novac.

- Ušla sam u radnju da obavim kupovinu i vratim oštećeni artikal, došla sam na kasu da platim i tada nastaje haos. Sve sam uredno platila, a oni nisu hteli da mi zamene oštećeno milje za sto niti da mi vrate novac. Iznerviral­a sam se i bacila im milje i rekla da ne moraju ništa da mi vraćaju - kaže potresena Ana i dodaje:

- Kada sam krenula da izlazim iz radnje, počeli su da me psuju i pričaju mi najgore moguće stvari. “Srpska g***a”, “Ne može zamena, samo batine”, “Moraš da dobiješ batine”, “J***m ti mater”.

Ona kaže da je krenula da izlazi iz radnje i da je samo htela da ode kući.

Kada sam izlazila uzela sam jednu jelkicu za kola, koju sam prethodno i platila. U tom trenutku radnik u kineskoj radnji izleće i kreće da me udara po celom telu i vuče na sve strane. U tom trenutku dolazi još jedan Kinez i njihova majka i sve troje kreću da me udaraju iz sve snage - priča uznemireno Ana.

Ona naglašava da su “joj sve uzeli”,

- Stvari koje sam kupila bile su razbacane, slomljeni su mi zubi, kola sam do kuće vozila u brusu jer mi je cela majica pocepana.

“Blic” je imao uvid u povrednu listu u kojoj se navodi da ima povredu glave, ogrebotine po celom telu i slomljene zube.

Kako smo saznali, privedena su trojica kineskih

državljana (21), (44) i (20). Konsultova­n je sudija za prekršaje i on je naložio da im se oduzmu pasoši i napiše prekršajna prijava.

Kinezi su juče dovedeni kod sudije za prekršaje, međutim kako smo saznali, oni će biti procesuira­ni tek u ponedeljak, nakon što policija sudu dostavi podatke kako je došlo do tuče i koja je uloga devojke bilo u sukobu sa Kinezima.

Na društvenim mrežama se utorak pojavio snimak koji je uznemirio javnost. Na njemu se vidi žena kako se rve i vuče sa još dva Kineza koji rade u ovoj prodavnici, dok oni pokušavaju da joj otmu stvar koju je držala u ruci.

Sve se to dešavalo najpre na ulazu u tržni centar, a potom i ispred, naočigled svih prolaznika koji su u čudu to posmatrali. Sukobu je prethodila rasprava na kasi, a prodavac je u jednom trenutku fizički nasrnuo na ženu.

 ?? ??
 ?? ?? Snimak nasilja pojavio Se u utorak na društvenim mrežama
Snimak nasilja pojavio Se u utorak na društvenim mrežama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia