Blic

SVAKI RAZVOD ME JE BOLEO

Poznata kreatorka je u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović” kroz suze pričala o greškama, usponima i padovima, ali i zašto nije otišla na očevu sahranu.

- SONJA PERNJAKOVI­Ć

Gošća emisije “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović”, koju možete gledati svake srede u 22 časa na Blic televiziji na kanalu 115 (MTS), bila je kreatorka Verica Rakočević, koja je tom prilikom, nikad iskrenije, pričala o životnim odlukama.

Najveći bol je osetila kada je izgubila oca.

- Uopšte nisam bila uplašena, ne znam kako da kažem, a da ne zazvuči malo čudno, nisam osećala onu tugu koju donosi smrt. U glavi sam negde postavila da je moj tata otišao na Novi Zeland i da ne može da dođe i da ja ne mogu da odem. Odem proforme na groblje, da zapalim sveću i da to sve sredim, ali uopšte nemam odnos prema tom mestu jer moj tata nije tu. On je uvek tu kad meni treba i uvek tu kada treba da mi pokaže neki put - rekla je Verica, te se prisetila sahrane na koju

nije otišla.

– Izmislila sam da imam i reviju na dan sahrane i to sam rekla i mami, što naravno nije bilo istina. Sedela sam na plaži Svetog Stefana, toga dana u jedan sat su njega sahranjiva­li i uveče sam legla da spavam. Nekada kada vraćam film na taj događaj, pomislim da sam mesečarila istakla je kreatorka, nakon čega se prisetila sna u kojem je videla oca, i koji i dan danas pamti:

- Rođena sam u Podujevu, a moja baka je živela u selu Zakut iznad Podujeva i često sam bila kod nje. Ispod kuće je bio jedan šljivik, a ispod je bio potok, pored kojeg sam se stalno igrala. Sanjala sam da sedim pored tog potoka i da plačem što mi je tata otišao. Samo sam osetila ruke da me je neko zagrlio i tog trenutka sam otvorila oči. Ustala sam i sela, te ruke su i dalje bile tu, osećala sam ih. Čula sam glas: “Nemoj da plačeš, ne smeš da plačeš, ti znaš da sam ja uvek tu sa tobom. Nisam se uplašila uopšte. I samo u tom trenutku, taj stisak nestaje.

Verica kaže da su joj se velike stvari u životu dešavale bez njene svesne odluke, kako u karijeri, tako i u izboru partnera.

- To deluje dosta neintelige­ntno, dosta infantilno, ali nisam takva bila uopšte. Kada sam se prvi put udala, imala sam dvadeset godina. Lepo mi je kada se setim svakog braka. Zaljubila sam se, taj koga sam volela me je pitao da li hoću da se udam, rekla sam da hoću, ne razmišljaj­ući ni gde ćemo da živimo, šta ćemo da jedemo... Dovoljno je bilo što se volimo. Mislim da su sva moja deca nastala iz velike ljubavi i zaista, ne znam kakve prepreke

da budu u životu pred njima ta ljubav iz koje su oni rođeni će ih nositi - ispričala je iskreno Verica.

Kreatorka je u braku sa prvim suprugom bila pet godina, u kojem je dobila ćerku Elenu, te se prisetila jedne anegdote.

- Bili smo dosta mladi. Sećam se kada smo Elicu prvi put, sa dva meseca, odveli na pregled, stavila sam joj kapu na glavu, obula cipelice na noge i haljinicu, i doktorka je rekla: “Molim vas, dovedite mi roditelje. Šta ovo radite? Gde dete od dva meseca sme da ima cipelice i da mu se noge ovako klate?”. Sa dvadeset godina sam bila na nivou današnje devojčice od jedanaest godina. Kao deca smo se zavoleli, kao deca venčali i kao odrasli ljudi rastali - rekla je Verica, te je objasnila da li ju je boleo rastanak.

- Svaki rastanak boli, ali je uvek bolji dobar rastanak od lošeg zajedničko­g ostajanja. Tako da kada sam se zaljubila u drugog muža, to je prosto bilo tako. Svi su bili protiv nas, jer su klasne razlike bile velike, da ne detaljišem o tome, ali mi smo se zaljubili, venčali - ispričala je Verica koja je istakla da je oduvek prednost davala osećanjima bez obzira na mišljenja drugih.

- Uvek tako radim, e sad to je rizik, ili sami udarite u zid ili poletite, ali opet poletite sami. Tu je dvoje divne dece, iz tog braka, Milena i Milorad i to je trajalo jedan period. Mi smo krenuli istim stepenicam­a, a onda su jedne stepenice odjurile gore, a druge su se sporije kretale čak možda i malo zastale - priznala je Verica i onda objasnila da su razlike počele da smetaju:

- To su sve razlike koje su posledica mog izbora. Idem srcem nerazmišlj­ajući ma koliko godina da imam. Zaista sam jako srećna decom, zadovoljna i presrećna. Milena je jedina daleko, pa sam onda u svakodnevn­oj telefonsko­j vezi sa njom. Smejali su joj se brat i sestra što je na ruci istetovira­la “ja volim moju mamu” i ja mislim da ništa lepše ne može da vam se desi.

Reprizu emisije možete gledati četvrtkom u 14 i 19 časova, kao i subotom u 12.

Lepo mi je kada se setim svakog braka. Taj koga sam volela me je pitao da se udam i ja sam pristala, ne razmišljaj­ući gde ću živeti

 ?? ?? Kada je bila sahrana mog oca, izmislila sam da imam reviju, i to sam rekla mami. Sedela sam na plaži Svetog Stefana u jedan sat kada su ga sahranjiva­li, ispričala je Verica
Kada je bila sahrana mog oca, izmislila sam da imam reviju, i to sam rekla mami. Sedela sam na plaži Svetog Stefana u jedan sat kada su ga sahranjiva­li, ispričala je Verica
 ?? ?? kreatorka je emotivno prepričala mnoge
događaje iz života
kreatorka je emotivno prepričala mnoge događaje iz života

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia