Blic

ZVEZDIN DRUGI POČETAK SEZONE

Na klupi će debitovati Duško Ivanović, koga očekuje pet mečeva za samo 11 dana. Vrhunac je 28. novembra, kad se igra večiti derbi. Crveno-beli večeras (19) dočekuju Asvel

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Crvena zvezda mora da počne da dobija mečeve. Opravdanja, jednostavn­o više ne piju vodu. Na Mali Kalemegdan je stigao vanserijsk­i igrač, Luka Vildosa, Nemanja Nedovića se oporavio od povreda i ekipa je konačno dobila trenera po ukusu javnosti i društvenih mreaž, Duška Ivanovića. Šta je, onda, više potrebno? Asvel, možda?

Drugi početak crvenobeli­h u novoj sezoni vezane je upravo za Francuze koji večeras (19) gostuju u Beogradu. “Svi u Pionir” poruka je kojom klub poziva navijače da ispune tribine i pomognu da se upiše još jedna recka u Evroligi. Istina, tek druga, ali...

Asvel je tim s kojim crveno-beli znaju da igraju. Skor je 3-3, a zanimljivo je da je pet mečeva završeno sa šest ili manje poena razlike. Jedini ubedljiv trijumf bio je Zvezde u gostima, sa 89:68 pre nešto više od dve godine. Ali, bila je to neka druga ekipa, iz koje su danas još tu Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Ognjen Kuzmić i Marko Simonović, istina sada na klupi.

Ivanović po dolasku nije puno priča. Pamti se samo rečenica “da žuri da počne da radi”. Istina je da on već kasni, jer su crveno-beli ušli u neki negativan ritam. U Evropu su vezali nekoliko “igramo 30 minuta pa stajemo” utakmica koje su ubile raspoložen­je kod navijača, ali i kod košarkaša. Onda je usledio meč sa Zadrom u kojem je bila drugačija priča - ne igramo 30 minuta, pa jurnemo na sve ili ništa.

Ispalo je ništa...

Upravo su to bili primeri košarke kakve Duško Ivanović ne voli. Samo red i disciplina donese rezultate na terenu i van njega. Ivanoviću smetaju padovi u igri, a najteže mu padaju kada se igrači “izvlače” na umor.

- Trener u prvom redu mora da edukuje svoje igrače. Jedan od mojih postulata je da umor ne postoji. Uvek sam svojim igračima govorio da mi ne pričaju o umoru jer on postoji samo u njihovim glavama. Toga sam se držao i kao igrač i kao trener - rekao je nedavno 65-godišnji crnogorski stručnjak.

Pred Zvezdom je ritam od pet mečeva za 11 dana, ali dobra strane je što se četiri igraju u Beogradu. Posle Asvela, u “Pionir” stiže Cibona (subota), a sledi jedino gostovanje, 22. novembra Albi. Za 24. dan ovog meseca zakazan je duel sa Makabijem, posle kojeg sledi prvi večiti derbi - 28. novembra. Meč sa Partizanom se igra u ABA ligi, dok je evroligašk­i duel 8. decembra, ali će tada crno-beli da budu domačini u “Areni” pred 20 hiljada navijača.

 ?? ?? duško ivanović je imao priliku samo da se upozna sa igračima
duško ivanović je imao priliku samo da se upozna sa igračima
 ?? ?? petrušev može da računa na veću minutažu kod novog trenera
petrušev može da računa na veću minutažu kod novog trenera

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia