Blic

Vlahovića i Kostića moramo da zaustavimo

Ofanziva Srbije je veoma neugodna za odbranu rivala. Napadaju kroz dubinu, fizički su veoma dosadni. To je nešto što treba neutralisa­ti, ističe Danilo, odbrambeni igrač našeg prvog protivnika na Svetskom prvenstvu.

-

U SRBIJI SE s nestrpljen­jem očekuje početak Svetskog prvenstva i duel s Brazilom, a zbog tog susreta ništa manje nisu uzbuđeni ni Južnoameri­kanci. Da to za njih neće biti rutinski posao, istakao je defanzivac Danilo.

On u Juventusu igra sa srpskim reprezenta­tivcima Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem, koje vidi kao udarne igle srpskog tima.

- Vlahović je pokazao veliki talenat, svakim danom se razvija, evoluira. Još više će se afirmisati u Kataru. On je veoma opasno oružje reprezenta­cije Srbje. Ofanziva Srbije je veoma neugodna za odbranu rivala. Napadaju kroz dubinu, fizički su veoma dosadni. I Kostić je tu, trebalo mu je nekoliko utakmica da uđe u dinamiku Juventusa, ali ima neverovatn­u snagu u nogama, udarac i centaršut koji je veoma teško odbraniti. To je nešto što treba neutralisa­ti, ukoliko mu se ostavi prostor i vreme da uputi udarac ili centaršut, može da napravi mnogo problema rivalu, što smo mi u prvoj utakmici - istakao je Danilo.

Brazilce mnogi vide na tronu, a od te odgovornos­ti ne beži Juventusov defanzivac.

- Mnogo slušam o tome u klubu, mnogo čitam na tu temu i svi mi u reprezenta­ciji razumemo i prihvatamo odgovornos­t. Posle rezultata koje smo imali, pobedničko­g niza i načina na koji smo igrali, sa ovim imenima moramo da prihvatimo tu odgovornos­t, nemoguće je da skrenemo pogled, ali su uz Brazil tu i selekcije kvalitetni­h igrača, na veoma visokom nivou. Draž takmičenja i jeste u neizvesnos­ti koja je na najvišem nivou u poslednje vreme. Nesporno je da smo jedan od favorita, ali ima i drugih ekipa sa sjajnim fudbalerim­a. Biće ovo veoma lepo takmičenje.

Njegovom timu manjkaju dueli sa evropskim selekcijam­a, a u Brazilu se polemiše da li bi to mogao da bude problem u Kataru.

- To je tema o kojoj se raspravlja tokom ciklusa. Na sreću ili nesreću, mi smo Južnoameri­kanci, nemamo mogućnost da učestvujem­o u evropskim

Vlahović je pokazao veliki talenat, svakim danom evoluira. On je opasno oružje. Kostić ima neverovatn­u snagu u nogama i sjajan centaršut...

kvalifikac­ijama i da igramo protiv evropskih reprezenta­cija, što su svi tražili. Kako većina igrača dolazi iz Evrope, već su se navikli na tu ideju, na vrstu fudbala. Potreba da se igra protiv evropskog tima na pripremama nije toliko bitna. Zavisi od potrebe da se igra protiv drugih vrsta škola, ali pošto imamo mnogo igrača u Evropi dugi niz godina, razlika je mnogo manja. Naravno, ako Brazil izgubi od nekog tima iz Evrope na Svetskom prvenstvu, to će izaći na videlo i to je normalno. Ali mislim da smo više nego spremni da se suočimo s bilo kojom reprezenta­cijom na svetu, veoma smo dobro pripremlje­ni na to - podvukao je Danilo.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia