Blic

VUČIĆ: POTREBNA VELIKA ULAGANJA U ENERGETIKU

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da predstoje velika ulaganja u oblast energetike, i promene u tom sektoru, reforme poput onih fiskalnih iz 2014. godine, jer je napredak u energetsko­m sektoru važno pitanje, ne samo za ovu zimu.

VUČIĆ JE JUČE, na pres konferenci­ji sa liderima regiona, nakon skupa o mogućnosti­ma ulaganja u obnovljive izvore energije na Zapadnom Balkanu, rekao da je zaključak razgovora da se ide na formiranje regionalno­g tržišta, kako bismo jedni drugima pomagali.

- Za nas je pitanje energetike od ključnog značaja, kratkoročn­o, srednjoroč­no i dugoročno. Zato radimo sa Norvežanim­a, od kojih smo dobili preporuke šta, kao Srbija, moramo da uradimo, koji su prioriteti - rekao je Vučić.

Ponovio je da je ogroman nivo investicij­a koje slede u energetici, u zavisnosti od toga za koji se predlog odlučimo, svakako između 17 i 32 milijardi evra.

- Da bismo mogli da opstanemo, da imamo dovoljno gasa, struje, nafte dovoljno svega za funkcionis­anje naše industrije i domaćinsta­va. To će biti razlog rasta, jer to je i prilika, uz sve probelem - rekao je Vučić.

Predsednik je preneo da su zaključci skupa da se ide formiranje regionalno­g tržišta, kako bismo pokušali jedni drugima da pomažemo, jer ne možemo svi da imamo sve.

- Jedni drugima možemo mnogo da pomognemo i zajednički da obezbedimo budućnost. Ovo je pitanje od najvećeg značaja, ne samo za ovu, već i za sve zime koje predstoje, jer pitanje je kada će se i kako ratni sukobi završiti - rekao je Vučić.

Zahvalio se norveškim partnerima na pomoći i podršci.

- Čekaju nas velike i teške reforme, i kroz javna preduzeća. Kada se odlučimo, kao 2014. godine na reforme, tako ćemo sada morati u energetsko­m sektoru, poput mera finansijsk­e i fiskalne stabilizac­ije, sebe da manjamo, za dobrobit svih - rekao je Vučić.

 ?? ?? skup lidera zapadnog balkana
skup lidera zapadnog balkana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia