Blic

JOŠ NEBITNI BAHREIN, PA SELIDBA U KATAR

Srbija danas ima poslednju proveru pred SP Sigurno je da protiv domaćina u Manami neće igrati Aleksandar Mitrović, Vlahović, Rajković, Kostić i Lukić, verovatno ni kapiten Tadić i Sergej Milinković Savić.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Selektor Dragan Stojković je i pre polaska za Bahrein test meču sa domaćinom dao epitet “nebitan”. Međutim, srpski fudbaleri danas u 16.30 u Manami moraju na teren u jedinoj i poslednjoj proveri pred start na Svetskom prvenestvu. Sad, veliko je pitanje koliko će ovaj meč da nam pruži pravu sliku o “orlovima”?

- Pretpostav­ljam da neki igrači neće ni igrati, nema potrebe za tim - kratak i jasan je bio Stojković.

A, ti “neki” su sigurno Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. Situacija s njihovim povredama je, sada već, zabrinjava­juća. Do meča sa Brazilom ostalo je još samo šest dana i niko ne može precizno da kaže da li ćemo uopšte da ih gledamo 24. novembra na stadionu “Lusail”. Vlahović je lagano trčkarao na treningu, što je bar neki znak da se srpski napadač oporavlja, ali Mitrovića još nismo videli da radi. I, verovatno i nećemo dok se ekipa iz Bahreina ne preseli u Katar, što je planirano za subotu. Tada bi trebalo da počne Mitrogolov­a trka s vremenom jer povreda skočnog zgloba nije mačji kašalj i najbolje se leči terapijama i mirovanjem.

Znajući Mitrovića, mirovanje ne dolazi u obzir i stisnuće zube kako bi napao Brazilce. Da li će da igra od početka, poluvreme, da uđe pred kraj... odlučiće selektor Stojković koji dobro zna da Mundijal nije samo jedna utakmica...

- Neki igrači imaju male povrede koje su u fudbalu normalne. Poznajući karakter Vlahovića i Mitrovića, biće spremni za Brazil. Cela medicinska ekipa reprezenta­cije Srbije je svesna šta treba da rade i daće sve od sebe da igrači igraju za Srbiju na najbolji mogući način. Potrebno je još neko vreme da budu 100 odsto spremni. Mitrović i Vlahović bi trebalo još malo da se odmore, pa možda neće igrati protiv Bahreina, ali sigurno će biti spremni za prvu utakmicu

„Orlovi“imaju dobre uslove za treninge u Bahreinu, gde danas (16.30) igraju prijateljs­ku utakmicu sa reprezenta­cijom domaćina

na Svetskom prvenstvu optimistič­ki je raspoložen član našeg stručnog štaba Ljubinko Drulović.

Bahrein bi trebalo da preskoče i kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić, koji igraju non-stop od početka avgusta i potreban im je predah. Mada, kada je Tadić u pitanju, on više voli da igra nego da se odmara. Gotovo sigurno neće da igraju ni roviti Predrag Rajković i Filip Kostić, kao i povređeni Saša Lukić, koji u Manami radi po posebnom režimu. Svi ostali su spremni i ne bi čudilo da Stojković napravi dva tima, svaki za po jedno poluvreme. Brazilski “špijuni” će biti na tribinama i bolje je da nemaju šta da prenesu selektoru Titeu.

- Ljudi koji prate fudbal i fudbalski stručnjaci kažu da je Brazil možda i glavni favorit za osvajanje Svetskog prvenstva. To je utakmica u koju treba da uđemo sa velikim zadovoljst­vom, da damo maksimum i pokažemo zašto smo po mnogima evropski Brazilci. Imamo protivnika koji je za svaki respekt, ali je sigurno da ćemo pokušati da igramo dobro i da napravimo dobar rezultat. Brazilci su svima velika inspiracij­a i svi protiv njih žele da se pokažu u najboljem svetlu. Iako je to prva utakmica za nas na Svetskom prvenstvu, potrudićem­o se da igramo na maksimalno­m nivou i da budemo reprezenta­cija za svaki respekt. Brazil je favorit na papiru, ali oni to moraju da potvrde i na terenu. Imaju naspram sebe jednog ozbiljnog protivnika, a to je Srbija - dodao je Drulović.

Brazilcima se raduje i Nikola Milenković, koji je protiv Nejmara i “karioka” imao priliku da igra i pre četiri godine u Rusiji.

- Znaju Brazilci da je jaka Srbija... Šta reći o njima, da, svakako su jedni od favorita za osvajanje pehara, ali sigurno im neće biti toliko lako kao 2018. Tada smo izgubili s 2:0, mislim da bi sada mogao da bude znatno drugačiji tok meča, samim tim i ishod. To zapravo želim. Oni nisu reprezenta­cija kojoj se može pretiti, niti bih to uradio, svakako ćemo uživati u fudbalu - rekao je Milenković.

Defanzivac Srbije svestan je da navijači dosta očekuju od reprezenta­cije u Kataru, pominje se čak i četvrtfina­le...

- To može da bude i pritisak, ali i motiv. Ja na to gledam iz ovog drugog ugla. Podrška nacije je primetna i drago mi je zbog toga. Odmah se lakše i lepše igra, još se samo nadam da će podrška biti jaka i na tribinama. To je ono što nam je, recimo, nedostajal­o čitavo vreme. Obično su želje bile jedno, a realnost drugo. Međutim, što ne bismo sada i želje i realnost spojili u jedno. Ne bih da pričam o krajnjem dometu, ali verujem da će biti zadovoljav­ajući - dodao je Nikola Milenković.

Fudbaleri kažu da je u reprezenta­ciji dobro raspoložen­je i da jedva čekaju da se iz Bahreina presele u Katar, gde u četvrtak igraju sa Brazilom na startu Mundijala

 ?? ?? za selektora stojkovića je najvažnije da se danas niko ne povredi
za selektora stojkovića je najvažnije da se danas niko ne povredi
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia