Blic

KOVAČEVIĆ: NE TREBA POREDITI MITROVIĆA I MENE

-

Darko Kovačević dobro zna šta nosi igranje na Svetskom prvenstvu. On je bio deo naše reprezenta­cije na Mundijalu 1998. u Francuskoj, kada smo poslednji put prošli grupnu fazu.

- Mnogo mi se dopada taj tandem Aleksandar (Mitrović) i Dušan (Tadić) zajedno. Treba da se iskoristi potencijal i kvalitet koji posedujemo, da igraju svi najbolji fudbaleri i da se izvuče maksimum. To je ono što takođe definiše Piksija, hrabar je da ide u ofanzivu sa dva centarfora. Sigurno je da to zavisi od protivnika, pa će možda nekad i to da se menja, nekad da se ne igra tako, ali imaju različite karakteris­tike koje mogu da doprinesu - kaže Kovačević. Bivši centarfor se osvrnuo i na poređenja sa Mitrovićem. - Mogu da razumem ukoliko nekog Mitrovićev stil podseća na moj, ali ne bi trebalo porediti ga sa mnom, niti s bilo kim. On je svojstven igrač. Pokazao je da je poseban i želim mu još mnogo golova za Srbiju.

Srbija će biti u grupi sa Brazilom, Švajcarsko­m i Kamerunom.

- Imaju dosta igrača koji su trenutno u dobroj formi i koji uspešno nastupaju za svoje klubove. Na primer, Čupo Moting je sad privukao pažnju zbog odličnih partija za Bajern, koji je do skoro bio u senci. Biće veliki plus za Kamerun. Brazil nema smisla da se komentariš­e, zna se kvalitet koji imaju. Grupu ne smemo da potcenjuje­mo, ali smatram da momci mogu da prođu dalje objasnio je Kovačević.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia