Blic

VOLEO BIH DA BORJAN PROĐE GRUPU, PA DA MU DAM TRI GOLA

Strahinja Eraković spreman da debituje na Svetskom prvenstvu Gledam Brazilce svake nedelje, šta ima da ih gledam opet, nemam šta novo da vidim. Naš je inat sigurno veći od brazilskog, kaže srpski reprezenta­tivac.

- EKIPA “BLICA”

Strahinja Eraković kaže da mu je čast što je među „orlovima“i da nije tremaroš, odnosno da zna svoje mesto u timu i da će biti spreman da pomogne

Selektor Dragan Stojković je rekao da će na otvaranju sa Brazilom da “igraju najbolji”. U tom slučaju, normalno je da svih 26 reprezenta­tivaca sa Piksijevog spiska vidi sebe na terenu protiv Nejmara, Rafinje, Markinjosa, Vinisijusa... Jedan od “zapetih kao puška” je i mladi Strahinja Eraković, koji kaže da još ne može da poveruje da je deo “orlova”...

- Vest me je bukvalno zatekla u automobilu, vraćao sam se s treninga. Nisam ni video spisak, a krenuli su pozivi. Prvo porodica, prijatelji, ko sve ne... Srećom, bio sam blizu kuće, pa nisam

morao da stajem da svima odgovorim. Nisam mogao da verujem, fenomenala­n osećaj. Čast mi je što sam uopšte ovde, deo najveće smotre fudbala, a da li ću da igram o tome ima ko da razmišlja. Ja sam tu ako zatreba... Evo, ja sam među najmlađima, jedini sam iz Superlige, a isto me gledaju i kapiten Dušan Tadić i Ivan Ilić - rekao je Eraković u hotelu u Manami, gde su smešteni srpski fudbaleri.

Zvezdin defanzivac je svestan da Srbiju očekuje težak zadatak.

- Gledam Brazilce svake nedelje, šta ima da ih gledam opet, nemam šta novo da vidim. Naš je inat sigurno veći od brazilskog. Videćemo 24. novembra ko će da bude veći inadžija. Gledao sam Kamerun dva puta na Afričkom kupu nacija, a njih sam najmanje gledao. Švajcarsku sam gledao dosta, protiv Španije poslednji put. Brazil je svakako favorit, ali niko nije slučajno ovde i svi će pokušati da istaknu stvari u kojima su dobri, a imamo i mi izuzetne pojedince. Kamerun je fizički jak, vrhunski spreman, ali mi sigurno igramo bolji fudbal, mada nikog ne smeš unapred da otpišeš.

On je potvrdio i ono što smo svi već znali - “orlovi” se ne plaše Brazilaca, Švajcaraca i Kamerunaca.

- Nikad nisam bio tremaroš. Ni kada sam počeo da igram u Zvzedi, pa posle u Evropi, ni sada u reprezenta­ciji. To mi je valjda neki dodatni plus što se ne opterećuje­m time. Ako veruješ u sebe, to ti je najjači adut, to ti je najjača snaga da odigraš kako treba.

Crveno-beli na SP imaju još dvojicu fudbalera - Osmana Bukarija u Gani i Milana Borjana na golu kanadske reprezenta­cije.

- Pričao sam s Bukarijem. I pričali smo baš o Kamerunu jer nam je rival u grupi. Naravno, Bukari zna dosta i o našem timu i dao nam je velike šanse da uradimo nešto dobro u grupi. Pričao sam naravno i sa Milanom Borjanom i poželeo mu da sa Kanadom prođe grupu, pa da se, ako bog da, sretnemo tamo negde dalje. Bilo bi lepo. Pa da mu damo dva-tri komada i da rešimo to - našalio se Eraković na kraju.

 ?? ??
 ?? ?? milan borjan je prvi golman kanađana na svetskom prvenstvu
milan borjan je prvi golman kanađana na svetskom prvenstvu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia