Blic

Trebalo da kupe Karija i Jokića

KALINIĆ VERUJE DA će CRVENA ZVEZDA SADA BOLJE DA IGRA KADA JE NA KLUPU STIGAO ISKUSNI DUŠKO IVANOVIĆ

-

Mislim da su crvenobeli kvalitetno odradili prelazni rok, imaju dobre igrače, samo da se sve lepo poslaže, kaže košarkaš Barselone.

Kalinić ne krije da su svi reprezenta­tivci na Evropskom prvenstvu u jednom trenutku mislili da će Srbija da dobije Italijane sa 20, 30 poena razlike

NIKOLA KALINIĆ PRIČAO

je o odlasku iz Crvene zvezde posle samo godinu dana na Malom Kalemegdan­u i prelasku u Barselonu. Navijači crveno-belih su očekivali da popularni Kalina još jednom odbije Barsu, kao što je to uradio na leto 2021, međutim poziv španskog velikana je bio izazov...

- Žao mi je što se neke stvari nisu poklopile na kraju prošle sezone. Mislim da smo imali dobru ekipu i da smo mogli tako i da nastavimo. Sigurno je postojala mogućnost za tako nešto, ali je sve išlo nešto sporije nego što je trebalo - rekao je Kalinić za “Basket njuz”.

Na pitanje da li mu klub nije dao dovoljno dobre odgovore o njegovom statusu i statusu najbitniji­h igrača, Kalinić je bio kratak.

- Da kažemo da je to bilo tako.

Iskusni reprezenta­tivac Srbije veruje da su crveno-beli dobro poslovali s obzirom na finansijsk­e limite.

- Najbolje bi bilo da dovedu Stefa Karija, Drejmonda Grina i Nikolu Jokića. Mislim da su uradili najbolje što su mogli i da imaju dobar tim, samo igrači još ne znaju uloge. Nisam gledao mnogo njihovih utakmica, ali na osnovu videa i statistike utisak je da i dalje ne znaju

uloge, a za to je potrebno vreme. Kako vreme bude prolazilo, još sa novim trenerom Duškom Ivanovićem, polako će se buditi, biće to šok-terapija, kako kažemo mi u Srbiji. Stvarno mislim da će biti dobri. Imaju dobre igrače, samo moraju da to sve lepo slože.

Kalinić je prokomenta­risao i poraz Srbije od Italije na

Evropskom prvenstvu.

- Mislim da smo naučili da je dovoljno pobediti sa jedan razlike. Kada smo lagano pobeđivali utakmice u grupi, mislim da smo svi mislili da ćemo razbiti Italiju sa 20, 30 razlike. Zbog toga smo, kada smo vodili šest na poluvremen­u, što je bilo skroz okej, bili pomalo nezadovolj­ni i želeli smo da promenimo nešto. To je recimo lekcija koju mislim da smo mogli da naučimo. Barem sam ja to naučio.

Osvrnuo se doskorašnj­i član Crvene zvezde i na navijače i narod u Srbiji.

- Ljudi u Srbiji toliko vole košarku da se nadaju medaljama svaki put. Pobedili smo Grčku u Beogradu i Tursku u gostima u kvalifikac­ijama za SP, a to su veliki rezultati - zaključio je Kalinić.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia