Blic

Neuništivi Novak

Srbin slavio protiv Rusa u 3. kolu Crvene grupe sa 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2). Danas u polufinalu završnog Mastersa protiv Tejlora Frica.

- Jelena MEDIĆ

Ma šta smo ovo gledali u poslednjem kolu Crvene grupe na završnom Mastersu u londonu! Kakva borba, kakvi napori, i na kraju posle tri sata i 11 minuta pobeda novaa Đokovića protiv Danila Medvedeva sa 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2). Umorio se Đoković pred polufinaln­i meč protiv Tejlora Frica, koji ga čeka već danas. Imao je i očiglednih fizičkih problema srpski teniser, pogotovo posle izgubljeno­g drugog seta – tresao se na promeni strana, a u jednom momentu se polio vodom. Potom je tokom trećeg seta popio i lek. nije meč imao rezultatsk­i značaj, ali je viđena velika borba. Pregršt sjajnih poena odigrali su Đoković i Medvedev, nadmudriva­l su se u dugim razmenama.

Uprkos svim problemima nije odustajao do kraja novak, borio se, nadoknadio brejk zaostatka u trećem setu i upisao je pobedu.

nadigraval­i su se teniseri početkom meča, iako duel nije imao rezultatsk­og značaja. Dugo su trajali uvodni gemovi, ali je onda Đoković ubrzao ritam, preuzeo je kontrolu i u šestom gemu je došao do brejk lopte. Ipak, uspeo je

da se izvuče ruski teniser zahvaljuju­ći dobrom servisu. Već u narednom se u problemu našao novak, ali je rešio neprijatnu situaciju neverovatn­im forhendom.

U osmom gemu je Đoković napravio ključni brejk. nadmudrio je Danila, koji je napravio nekoliko grešaka. nastavio je srpski teniser sa agresivnom igrom, izlazio je na mrežu i dobio prvi set.

nije odstupao od svoje igre novak, pa je u trećem gemu narednog seta imao brejk loptu. Igrao se dug poen, a novak je na kraju poslao

MORAO SAM DA SE BORIM DO KRAJA, ŠEST PRVIH POENA U TAJBREJKU SU BILI KLJUČNI, A JA SAM IH DOBIO - REKAO JE ĐOKOVIĆ

drop-šot u mrežu. Još jednom je pogrešio Đoković, pa se Medvedev izvukao.

Brzo su potom osvajali svoje servis gemove igrači. napadao je srpski teniser, ali nije uspevao da slomi otpor protivnika.

Posle devetog gema je novak tražio medicinski tajmaut, kako je javljeno zbog problema sa okom. Odmah po tom se suočio sa tri set lopte rivala, ali je igrao odlično u važnim momentima, pogađao je neverovatn­o i sačuvao je servis gem. Mini brejkom srpskog tenisera je počeo tajbrejk. ali je sjajno u nastavku igrao Danil, preuzeo je inciijativ­u, a posle duple servis greške Đokovića bilo je 4:2. Uspeo je da se vrati novak i izjednači na 5:5. Odlično je odservirao potom, ali nije iskoristio tu prednost, već je njegovom greškom Danil došao do set lopte. U mrežu je onda srpski teniser poslao lopticu, čime se završio set. loše je izgledao novak tokom pauze, teško je disao, a u jednom momentu se i polio vodom.

Velika borba se vodila u nastavku, evidentno je bilo da srpski teniser nije na svom maksimumu. Ipak, do kraja nije odustajao Đoković, jurio je svaku loptu, pa je imao i brejk loptu u osmom gemu. nije uspeo da je realizuje, posle čega je usledila spektakula­rna borba – čak 22 poena su viđena u narednom gemu, a Medvedev je napravio brejk.

Međutim, spektakula­rno se vratio novak, pa je odmah oduzeo servis rivalu i ostao u igri. U tajbrejku je uspeo da se izbori za veliku pobedu.

 ?? ?? POBEDE U GRUPI JE ZABELEŽIO NOVAK, DOK JE MEDVEDEV UPISAO TRI PORAZA
SATA I 11 MINUTA JE TRAJAO MEČ IZMEĐU NOLETA I MEDVEDEVA
POBEDE U GRUPI JE ZABELEŽIO NOVAK, DOK JE MEDVEDEV UPISAO TRI PORAZA SATA I 11 MINUTA JE TRAJAO MEČ IZMEĐU NOLETA I MEDVEDEVA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia