Blic

Imali smo sreće, komplikuje­mo sebi život

Zvezda sa novim trenerom stigla do druge pobede u Evroligi minuta i otišli sa velikom prednošću na pauzu i onda smo stali. Dozvolili smo da Asvel uđe u svoj ritam, bili su agresivnij­i i dominirali i u napadu i u odbrani i upravo je to moglo da nas košta p

- JELENA MEDIĆ

Igrali smo sjajno prvih 20 dva Tajm-auta Za PET I po minuta na otvaranju poslednje četvrtine morao je da iskoristi Duško Ivanović kako bi trgao ekipu i vratio je na željeni pravac, nakon što je Asvel u 34. minutu prvi put poveo. Svega tri poena za skoro punih šest i po minuta, odvelo je Crvenu zvezdu na minus osam (57:65) i uselio nervozu u dvoranu „Aleksandar Nikolić”. A onda se sve promenilo. Trojka Bena Bentila iz gotovo već prokockano­g napada, poeni Luke Mitrovića uz faul i na 63:65 ponovo je sve bilo otvoreno. Foto-finiš je počeo, a sa njim je pritisak dostigao talku usijanja. Nije to omelo odličnog Mitrovića da veže tri penala, kao ni Nemanju Nedovića da pokaže majstoriju za 67:67. Prodorom Nedovića crveno-beli su poveli sa 69:67, a onda je Ognjen

Dobrić pogodio dva penala i Zvezdu odveo na sigurnih i nedostižni­h - 71:67.

Nemanja Nedović je posle meča istakao da je utakmica morala ranije da se reši i da je tim ponovo pokazao slabost, posebno u trećoj četvrtini, ali pobedi se u zube ne gleda.

- Pao nam je kamen sa pleća, to je sigurno. Dosta se pričalo o ovoj utakmici, bila nam je jako bitna. Na kraju smo bili na visini zadatka, al imali smo i malo sreće. Pogodili smo kad je trebalo, branili kad je trebalo i uhvatili neke bitne lopte. Najvažnije je da smo pobedili - istakao je reprezenta­tivac Srbije nakon drugog trijumfa crveno-belih u Evroligi.

Delovalo je kao da su crveno-beli košarkaši mogli mnogo ranije da “dobiju” utakmicu i da utakmicu mirnije privedu kraju.

- Prvih pet minuta u trećoj četvrtini su ključni. Ako tada odigraš kako treba protivničk ekipa nema šanse da se vrati u život. Zakompliko­vali smo malo, ali imamo vremena da ispravimo te stvari. Početak je sezone, imamo novog trenera sa novim idejama, pa ćemo videti - dodao je Nedović.

Prokomenta­risao je i poene koje je postigao, a koji su Zvezdu odveli u vođstvo pred kraj utakmice.

- Nije to bio nikakav dogovor, već čista improvizac­ija. Trebalo je da lopta ide ka Bentilu, međutim to je loše ispalo. Dobro smo se, ipak, snašli u toj situaciji i najbitnije je da smo postugli pogodak.

Svi pričaju o novom treneru na klupi tima sa Malog Kalemegdan­a. Duško Ivanović je debitovao pobedom u Evroligi, a Nedović je prokomenta­risao kako izgleda saradnja sa iskusnim stručnjako­m.

- Kod Duška je cepanje. To je sigurno. Duže traju treninzi, ali nije to nešto sa čim se nismo susretali u dosadašnjo­j karijeri. Sve je manje-više isto. Nije strašno - kazao je Nemanja.

On je prokomenta­risao i svoje zdravstven­o stanje.

- Protiv Fenerbahče­a je bilo top, nikakvih problema nisma imao. Međutim, protiv Aslvela, pred kraj poluvremen­a sam opet osetio bol u listu. Nije se to pogoršaval­o, ali sve vreme je tu i jednostavn­o moram da se izborim sa tim. Plašio sam se nekoliko puta da probijem igrača, koji realno ne mogu da me čuvaju, to ste videli. Šta da se radi, moram da se izborim sa tim - zaključio je Nemanja Nedović.

Sledeće sedmice u Evroligi je planirano duplo kolo. Crveno-beli u utorak igraju protiv Albe u gostima, a u četvrtak im na noge, u dvoranu „Aleksandar Nikolić” stiže Makabi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia