Blic

JE L’ LETE BRAZILCI? Gledamo samo sebe...

Razmišljam­o o sebi, ne o Brazilcima, znamo da možemo da igramo sa svima - rekao je golgeter Srbije.

-

Povredio se Aleksandar Mitrović neposredno pred Svetsko prvenstvo i tako zabrinuo navijače Srbije, ali što reče Dragan Stojković Piksi, selektor „orlova”: „Mitrović bi na Mundijalu igrao i sa jednom nogom!” I to je tačno! Iskusni golgeter je propustio generalnu probu protiv Bahreina u Manami, ali je, naravno, sve vreme bio uz drugove.

Mitrović je preskočio nekoliko utakmica za Fulam, ali je stigao na početak priprema u Staru Pazovu. I dok cela nacija drhti hoće li njen miljenik

biti spreman za 24. novembar i meč protiv Brazilaca, popularni Mitrogol je poručio:

- Da nisam spreman, ne bih bio pozvan.

Tom jednom rečenicom razvukao je osmeh na lice navijačima „orlova”. U nastavku je dodao da radi po posebnom režimu, ali...

- Radimo, oporavljam se, pri kraju je to, od ponedeljka bi trebalo da se vratim na teren.

Mitrović je ubeđen da pauza na neće ostaviti traga na njegovoj igri.

- Mislim da to neće uticati, jer sam u godinama kada umem da rasporedim snagu, malo da odigram na iskustvo, znam i da se štedim gde treba. Dobro se osećam, spremno, radio sam

jako na individual­nim

stvarima, trčao dodatno – mislim da to neće problem. Srbija je u generalnoj probi pred put iz Maname u Dohu pobedila Bahrein sa 5:1, a Mitrović je bodrio drugove sa klupe.

- Ja sam uživao, bilo je prijatno sa strane gledati, uz kaficu i vodu. Dobro drugo poluvreme i lep rezultat. Imamo dosta igrača koji su dobri u svojim klubovima, svi su nas lepo prihvatili i daju nam podršku ovde.

Ne morate da budete veliki stručnjak da biste shvatili da je reprezenta­cija procvetala od kada je na klupi Stojković.

- Idemo utakmicu po utakmicu, ne razmišljam daleko, mislim da i cela ekipa tako. Uz malo sreće, sve je moguće na Mundijalu – puni smo samopouzda­nja, verujemo jedni u druge, atmosfera je nikad bolja - istakao je Mitrović.

Naravno, svi se pitaju kako će Srbija izgledati 24. novembra u meču protiv Brazila i da li imaju „orlovi” oružje kojim bi pripretili najboljima na planeti. Mitrovićev odgovor je bio toliko iskren da su se svi nasmejali:

- Razmišljam­o o sebi, ne o Brazilcima. Znaš koliko me briga šta razmišljaj­u Brazilci, iskreno? Kao i uvek, od kad je selektor došao fokus je na nama, bez obzira na to ko je preko puta. Što bi rekli - da li imaju krila? Da li lete? Znamo da možemo da igramo sa svima. Samo mislimo o sebi i znamo da, ako smo na nivou, možemo da igramo sa bilo kim.

 ?? ??
 ?? ?? FOKUS SAMO NA POBEDU: ALEKSANDAR MITROVIĆ
FOKUS SAMO NA POBEDU: ALEKSANDAR MITROVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia