Blic

Hoćemo pobedu i protiv Splita

PARTIZAN POBEDIO MAKABI U PUNOJ ARENI, VEĆ DANAS IMAJU NOV IZAZOV Pao je Ponos Izraela u Beogradu (96:88), a danas od 19 sati parni valjak želi da nastavi trijumfaln­i niz i na Jadranu.

- JELENA MEDIĆ

Nepunih 45 sati nakon pobede protiv Makabija, košarkaši Partizana će u Areni dočekati još jednog bivšeg šampiona Evrope. Nije u pitanju Evroliga, već takmičenje u ABA ligi, a na noge im stiže Split. U petak veče je Arena na Novom Beogradu bila prepuna, a crno-beli su bili sjajni protiv Ponosa Izraela i zabeležili četvrti trijumf u osam kola u najjačem klupskom takmičenju.

Napravili su tako sjajnu uvertiru za meč koji će igrati večeras od 19 sati protiv Splita. Naravno, nadaju se da će dvorana i večeras biti puna.

- Malo ko u Evropi ima publiku kao mi, moramo da nastavimo ovako - zajednički da se borimo. Da igramo odbranu, da čuvamo jedni drugima leđa. Tek je novembar, ne smemo da razmišljam­o o plej-ofu, ovo je maraton - rekao je Ledej posle meča, kao da je znao da je lik Bilija Pitona iz filma maratonci trče počasni krug obeležio sam početak okršaja 8. kola Evrolige.

Na istu temu je dodao: - Čoveče, bilo je ludo. Energija... samo energija je donela pobedu. Blagoslove­n sam što igram i što mogu da pomognem. Nije nam bilo lako prethodnih mesec dana, ali svi posedujemo strast prema igri, prema timu, borimo se za naše ciljeve.

Crno-beli se nadaju da će i večeras hala biti pristojno popunjena.

- Nova utakmica u ABA ligi. Naravno da svakoj utakmici pristupamo na isti način. Mi treneri smo već uradili analizu protivnika, a na popodnevno­m treningu ćemo prvo imati video sa igračima. Da izađemo sa informacij­ama pred njih i postavimo utakmicu. I da igrači koji nisu igrali odrade malo jači trening. Veliko poštovanje za ekipu Splita, kao i za sve protivnike u bilo kom takmičenju do sada - rekao je Željko Obradović.

Svoje prve minute u novoj sezoni je nakon oporavka od povrede sinoć upisao i Alen Smailagić. Pred duel sa Splitom, on je izjavio da se vratio u ritam utakmica na dva dana.

- Do sada su moji saigrači iznosili taj teret i veoma sam srećan što sam konačno u prilici da budem sa njima na terenu i da se zajedno borimo. Idemo od treninga do treninga, od utakmice do utakmice. U ovom trenutku nam je najvažnije da protiv Splita dobro odigramo i dođemo do nove pobede pred našim navijačima - istakao je Smailagić.

Podsetimo i Aleksa Avramović je skinuo gips sa desne ruke. Ovaj 28-godišnji košarkaš je u avgustu tokom priprema reprezenta­cije za Evropsko prvenstvo pogoršao postojeću pobedu. Tada mu je ruka imobilisan­a, a zarastsanj­e je potrajalo duže nego što se iko u crno-belom taboru nadao. Međutim, na kontroli u petak Avramoviću je skinut gips i sada ostaje da fizičku formu dovede u takmičarsk­i nivo kako bi mogao da pomogne timu u narednom periodu.

Avramović je u leto 2021. godine stigao u crno-beli tabor, a prethodno je kao profesiona­lac nastupao za Borac, OKK Beograd, Vareze, Unikahu i Estudijant­es.

Ostaje da se sačeka zvanična potvrda Partizana kada će Avramović moći da se vrati u sastav ekipe, koja u petak od 20.30 u osmom kolu Evrolige dočekuje Makabi iz Tel Aviva, a direktan prijenos vas čeka na Sport klubu.

IMAMO VELIKO POŠTOVANJE PREMA EKIPI SPLITA - REKAO JE TRENER PARTIZANA ŽELJKO OBRADOVIĆ

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? IGRAČI SU BILI ODUŠEVLJEN­I KOREOGRAFI­JOM NAVIJAČA PROTIV MAKABIJA U ARENI
IGRAČI SU BILI ODUŠEVLJEN­I KOREOGRAFI­JOM NAVIJAČA PROTIV MAKABIJA U ARENI

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia