Blic

NEUNIŠTIV!

Novak hoće pehar u Torinu

- JELENA MEDIĆ

Ikada mu ne ide Novak Đoković se ne predaje do poslednjeg daha. I samo takvo razmišljan­je može da da rezultat. U polufinalu Završnog mastersa u Torinu, Nole je pobedio Tejlora Frica sa 7:6 (7:5), 7:6 (8:6) i plasirao se u svoje osmo finale na ovom turniru. Podsetimo, pet puta je do sada bio šampion finalnog mastersa. Večeras od 21 sat će se za šesti pehar boriti sa boljim iz meča Rud - Rubljov.

Morao je Novak dobro da se oznoji na terenu ne bi li savladao odličnog Frica, koji ga je dva puta naterao da igra taj-brejk. Ipak, šampionski gen Srbina ponovo došao do izražaja i odneo prevagu u jednom vrlo izjednačen­om i uzbudljivo­m meču, punom lepih poteza.

Prvi set krenuo je onako kako smo svi priželjkiv­ali, brejkom Đokovića koji se dogodio u petom gemu. Fric je serijom neiznuđeni­h graška dao Novaku čak tri vezane šanse da mu oduzme servis, a to je šansa kakvu veliki šampion ne propušta. Ipak, već u narednom gemu uzvratio je Amerikanac koji Novaku nije dozvolio da potvrdi brejk na svom servisu, već je set vratio u egal i najavio dramu.

Do kraja seta ni jedan od tenisera više nije prepustio protivniku servis i ušlo se u taj-brejk, gde je srpski teniser pri rezultatu 5:5 vezao dva poena i došao do vođstva od 1:0. Na početku drugog seta odmah je viđen brejk Frica koji je Novaku prepustio samo jedan poen u uvodnom gemu. Jasno je bilo da će srpski teniser morati žestoko da se pomuči da bi završio meč u dva seta, a tako je i bilo.

Obojica tenisera su u narednim gemovima prikazali sigurnost na svom servisu, a onda je Đoković ugrabio poslednju šansu za ostanak u drugom setu i u desetom gemu dolazi do krucijalno­g brejka.

Nakon što su i Novak i Fric odbranili svoj servis ušlo se u novi taj-brejk, a tamo je Srbin nakon propuštene prve meč lopte na svoj servis (6:5) iskoristio drugu na servis rivala i došao do velike pobede i finala.

- Borio sam se da preživim, nisam se osećao baš dobro danas i nisam imao mnogo samopouzda­nja. Znao sam da posle jučerašnje­g meča i onakve borbe, da će mi biti teže i da ću morati da nađem novo kretanje i dinamiku protiv Frica. Morao sam da budem veoma strpljiv. Drugi

set nisam počeo dobro, ali

sam na 5:4 oduzeo servis isto kao i Medvedev kada je servirao za pobedu. Uvek sam dobro odigrao taj poen više i zadržao živce. Uspeo sam da opstanem. Možda energija nije bila tu, ali u taj-brejku je bilo toliko glasno - rekao je Đoković.

Oduševljen je načinom na koji ga je publika bodrila.

- Uživao sam u ovoj atmosferi, ljudi dođu da gledaju kako igram, ja to jako poštujem. Oni očekuju dobar tenis i zabavu i nadam se da su danas uživali. Morao sam da sve nekako saberem jer se protiv takvog igrača svaki poen računa i svaki je važan. Srećan sam na kraju, pronašao sam prave servise u pravom trenutku i na taj još jedan udarac. Tako sam dobio i zadovoljan sam.

Večeras ćemo gledati još jednu veliku borbu.

- Gladan sam i vrlo sam motivisan. Još jedan meč je ostao i daću sve od sebe u finalu kako bih pobedio - zaključio je Nole.

Srbin je pobedio Tejlora Frica sa 7:6 (7:5), 7:6 (8:6) i večeras (21 sat) će igrati u finalu protiv boljeg iz meča Rud - Rubljov.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia