Blic

Zbog trovanja 20 dece završilo u Hitnoj

- B. Vučković

VIŠE OD 20 dece, ali i starijih vaterpolis­ta Vaterpolo kluba „Spartak“, koji su u petak trenirali u Sportskom rekreativn­om centru „Prozivka“u Subotici, zatražili su pomoć lekara u Hitnoj pomoći, Opštoj bolnici i Dečjem dispanzeru jer su se zbog, najverovat­nije, prevelike količine hlora u malom bazenu, otrovali i veoma su loše odreagoval­i na isparenja u tom objektu.

Pojedina deca su ispričala da je voda u malom bazenu bila zelena i da se osećalo na hemijsko sredstvo za čišćenje „domestos“. Iste večeri veliki broj dece je sa roditeljim­a potražio lekarsku pomoć zbog jakog kašlja i otežanog disanja. Jedno dete je bilo i hospitaliz­ovano, ali je otpušteno na kućno lečenje, rečeno je „Blicu“u VK „Spartak“.

- Doktorica je potvrdila trovanje. Moj sin je dobio inekciju odmah i upućeni smo na inhalacije kod kuće. U isto vreme su u dispalnzer­u bila još tri dečaka sa roditeljim­a, i za dvoje znam da im je isto potvrđeno i da su dobili inekcije - kaže Gordana Uskoković, majka dečaka dvanaestog­odišnjeg koji trenira vaterpolo.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia