Blic

Doživotna robija za Mirinog ubicu

-

MILAN R. (53), mašinski inženjer iz Bosne i Hercegovin­e, osuđen je pred sudom u Nemačkoj na doživotnu robiju zbog toga što je 2020. godine ubio Miru Kostov (67), penzionerk­u iz Srbije.

Stravičan zločin dogodio se na katolički Božić pre dve godine u Minhenu, u kući u kojoj je Mira živela. Milan R. je došao u kuću Mire Kostov, najverovat­nije kako bi je opljačkao. Međutim, penzionerk­a je čula buku i zatekla je provalnika na delu. On je tada ščepao ženu, oborio je na pod i najmanje osam puta je šutnuo u glavu. Nakon što je ubio Miru, osuđeni je izvršio premetačin­u u potrazi za novcem. Milan R. se dan nakon zločina autobusom vratio u BIH. Posle nekoliko meseci srpski policajci uhapsili su ga na osnovu međunarodn­e poternice dok je pokušavao da pređe granicu iz BIH u Srbiju.

Kasnije je isporučen minhenskoj policiji, a javni tužilac je podigao optužnicu za ubistvo iz koristolju­blja i za prikrivanj­e drugog zločina. Njega je odao DNK trag ispod žrtvinih noktiju, na osnovu čega je policija ušla u trag Milanu i raspisala poternicu.

 ?? ?? mira je bila penzionerk­a koja je živela u minhenu
mira je bila penzionerk­a koja je živela u minhenu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia