Blic

Odlazak Tatjane Beljakove

-

KRAJ PROTEKLE SEDMICE obeležila je tužna vest da je glumica Tatjana Beljakova, dugogodišn­ja članica Ateljea 212, preminula u 88. godini života.

Vest je putem društvenih mreža saopštio Milan Caci Mihailović s kojim je igrala u čuvenoj predstavi “Radovan Treći” .

„Otišla je u večnost prava dama, moja draga koleginica, moja divna partnerka, moj iskreni prijatelj. Mir Njenoj duši!”, napisao je Mihailović.

Beljakova je igrala Georginu u čuvenoj predstavi “Radovan Treći” Dušana Kovačevića u režiji Ljubomira Mucija Draškića koja je premijerno izvedena 30. decembra 1973. godine u Ateljeu 212, gde je igrana do smrti tumača naslovne uloge Zorana Radmilović­a 1985. godine.

Rođena je 1934. godine na Mljetu. Isprva je igrala u pozorištu „Komedija“u Beogradu od 1956. godine do 1961. godine. Bila je stalni član Pozorišta Atelje 212 od 1961. godine do 1992. godine, kada odlazi u penziju. Od 1966. do 1971. godine je bila u statusu slobodnog umetnika. Među predstavam­a u kojima je igrala su “Ljubav”, “Balada o Tilu Ojlenšpige­lu”, “Slučaj profesora Tarana”, “Kartoteka”, “Cezar”, “Kralj Ibi”, “Valpurgijs­ka noć”, “Viktor ili deca na vlasti”, “Kafanica, sudnica, ludnica”, “Rado ide Srbin u vojnike”, “Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji”, “Kaluđerice”, “Ranjeni orao”... Igrala je u filmovima „Veliki i mali”, „Pukotina raja”, „Drug predsednik centarfor”, „Nema malih bogova”, „Ljubav i poneka psovka”, “Kuda idu divlje svinje, “Vruć vetar”…

Poslednju, kao Blagica, ostvarila je u seriji “Sinđelići”.

 ?? ?? bila je Najpoznati­ja po ulozi georgine u predstavi „radovan iii“
bila je Najpoznati­ja po ulozi georgine u predstavi „radovan iii“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia