Blic

MITAR će BITI SPREMAN ZA BRAZILCE

Dobili smo najlepšu moguću vest sa treninga „orlova“Naš najbolji strelac se pojavio na terenu u Dohi i radio je s loptom. To je dobar znak da ćemo ga gledati u četvrtak (20 sati) na otvaranju sa petostruki­m prvacima sveta.

- MILOŠ SIMANOVIĆ

Navijači srpske reprezenta­cije mogu da odahnu - Aleksandar Mitrović će biti spreman za otvaranje i meč sa Brazilom u prvom kolu Svetskog prvenstva.

Naš najbolji strelac se pojavio na prvom treningu u „orlova“i, što je najvažnije, radio je s loptom. Kao što svi znate, Mitrović ima problem sa povredom skočnog zgloba zbog čega je bio pod znakom pitanja za duel sa petostruki­m prvacima planete.

Selektor Dragan Stojković, međutim, ne želi da forsira Mitrogola koji će i narednih dana da trenira smanjenim intenzitet­om. Saša Lukić je, takođe, bio sa saigračima, nakon što je zbog povrede propustio prijateljs­ki meč sa Bahreinom. U centru „Al Arabija“trenirao je i Filip Kostić, koji je, međutim, samo lagano trčao.

Selektor Stojković kaže da je zadovoljan uslovima u Katru.

- Želim da vidim prost fudbal jer je on najlepši. Tako Srbija želi da igra i da sebe predstavi. I onda ljudi vide moje poruke i optimizam i to deluje pozitivno na njih. Meni je drago ako je to tako - rekao je Stojković.

O utiscima iz Dohe pričali su golman Vanja Milinković Savić i iskusni defanzivac Stefan Mitrović.

- Drago nam je što su navijači uz nas, svako ko je na našoj strani je dobrodošao. Lepo je što stižu podrške sa svih strana. Videli smo i ovde u Dohi već naše navijače počeo je Mitrović.

On je iskoristio priliku da pohvali selektora Stojkovića.

- Piksi je neverovata­n. Od prvog dana nam je doneo mentalitet pobednika, igrao je Svetsko prvenstvo i zna kako da preuzme na sebe pritisak. Jako je bitan za nas. Iskusan je i zna kako da nas vodi.

Mitrović je pričao i o tome kako Srbija može da zaustavi Brazil sa sve Nejmarom, Vinisijuso­m, Rišarlison­om, Rafinjom i ostalim asovima.

- Znamo kakav kvalitet imaju, posebno u napadu, ali smo u kvalifikac­ijama i Ligi nacija, kada je bilo najteže, pokazali da smo na visini zadatka. Definitivn­o recept postoji, daćemo sve od sebe šta selektor zacrta. Uradićemo sve da plan sprovedemo u delo. Ne pretimo Brazilu, samo imamo veru u sebe. Vera je najvažnija, imamo je, a pravo na to nam daju rezultati i igre u poslednjih godinu i po dana. Znamo da možemo da se nosimo sa svima.

Naš defanzivac se dotakao

Aleksandar Mitrović je juče u Dohi odradio prvi trening još od ponedeljka, kada su se „orlovi“okupili u Staroj Pazovi. Selektor Dragan Stojković, međutim, nije želeo da forsira Mitrogola, koji ima još četiri dana da se potpuno oporavi za start Svetskog prvenstva

Filip Kostić je jedini radio sam, smanjenim intenzitet­om, ali bi i on trebalo da se oporavi na vreme za duel s Brazilom

reči žive legende Bore Milutinovi­ća i njegove prognoze da “orlovi” idu u polufinale.

- Bora je velika legenda, nadam se da ćemo imati priliku da ga vidimo. Poštujemo njegove prognoze, ali se ne obaziremo na to, već na naš rad i kvalitet. Da budemo što spremniji - zaključio je Mitrović.

Vanja je, takođe, pričao o petostruki­m prvacima sveta koje svi već vide na tronu.

- Brazil je jedan od favorita na turniru, ima veoma kvalitetne igrače i vrhunsku ekipu. Svi znamo kakav kvalitet ima Brazil. Da li ima recepta? Pripremiće­mo sa na najbolji mogući način. Ne pretimo nikom, došli smo da se borimo i verujem da će nas ispoštovat­i sreća. Ne obećavamo ništa više od borbe - samouveren je Milinković-savić.

Otkrio je i kako se oseća u Kataru.

- Uživam u svakom momentu, oseća se veličina Mundijala. Nisam znao šta da očekujem, ali sada treba da uživamo u ovim uslovima - dodao je naš golman.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? selektor stojković nije želeo da forsira igrače na prvom treningu po dolasku u dohu
selektor stojković nije želeo da forsira igrače na prvom treningu po dolasku u dohu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia