Blic

Ivanoviću stigla pomoć iz Španije

-

Mladi trener je vodio Ovijedo i Palensiju, a dolazi kao zamena za Simonovića, Jorovića i Dimića koji su morali da napuste Mali Kalemegdan.

UZBUDLJIVA 24 SATA

na Malom Kalemegdan­u. Crvena zvezda je u subotu “razmontira­la” Cibonu sa 92:53, a samo nekoliko sati kasnije klub je objavio da se raskida ugovor sa trojicom pomoćnika u stručnom štabu. Eksperimen­t sa Vladimirom Jovanoviće­m nije uspeo i crveno-beli žele da obrišu sve veze sa sada već bivšim trenerom - cenu slabih rezultata na početku godine platili su Marko Simonović. Branko Jorović i Marko Dimić.

Pričalo se da će Duško

Ivanović da dovede svoje ljude, ljude u koje ima poveranja i da se radi o španskim stručnjaci­ma. I, kao što se često ispostavi kao tačno, košarkaška čaršija je bila u pravu - novi prvi pomoćnik je Španac Karles Marko Vinjas (1974). Mnogima prezime Marko Vinjas ne znači punu. Ivanovićev pomoćnik je poznat po igračkoj karijeri, a najveći uspeh je postigao na Evropskom prvenstvu 2003. godine u Švedskoj, kada je bio srebrni sa generacijo­m u kojoj su igrali Pau Gasol, Huan Karlos Navaro, Horhe Garbahosa, Felipe Rejes... Reprezenta­ciji Srbije i Crne Gore tada je ubacio deset poena u pobedi “crvene furije” sa 75:67. Što se trenerske biografije tiče, od 2011. do 2015. je radio kao pomoćnik u Manresi, da bi zatim samostalno vodio

Ovijedo (2018) i Palensiju.

On je već u Beogradu i priključio se stručnom štabu pred meč sa Albom, koji crveno-beli igraju već u utorak (20) u Berlinu, dok samo dva dana kasnije u “Pioniru” dočekuju Makabi. Očekivano, Duško Ivanović je počeo da uvodi red u ekipu koja je od starta sezone na klimavim nogama. Iskusni crnogorski stručnjak je poznat po čvrstoj ruci i napornom radu na treninzima i očekuje da će Marko Vinjas da bude uspešniji od članova stručnog štaba koje je nasledio od Jovanovića.

Već protiv Cibone se video drugačiji pristup meču jer je Ivanović insistirao da se igra svih 40 minuta, bez obzira što je pitanje pobednika rešeno već na početku drugog poluvremen­a. Međutim, i pored 39 poena razlike, nije bio potpuno zadovoljan.

- Za mene je svaka utakmica fešta, mora da joj se pristupi sa najvećom mogućom koncentrac­ijom i da se odigra što bolje. Hoću takve igrače. Ja tako pristupam svakoj utakmici i to tražim od svojih igrača. Danas nije bilo 40 minuta, mora da bude 40. Imali smo takav pristup u određenim momentima, ali ne tokom čitave utakmice. To je potrebno da bi nešto postigli ove sezone - rekao je Ivanović.

On je čak citirao i Duška Radovića kao odgovor na pitanje o tome koliko je zadovoljan fizičkom pripremom svojih košarkaša...

- To je što je. Što kaže Duško Radović, hteli bismo, ali ne možemo, kada bismo hteli više, onda bismo mogli, ali obično želimo taman toliko da ne možemo. Želim da imam skup igrača koji moraju da su sigurni da svaku utakmicu koju igramo možemo da dobijemo, a onda ćemo da vidimo - zaključio je Ivanović.

 ?? ?? od ivanovića se očekuje i da se zahvali i pojedinim igračima zvezde
od ivanovića se očekuje i da se zahvali i pojedinim igračima zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia