Blic

Vučević: Atmosfera na Kosovu napeta i zapaljiva

-

MINISTAR ODBRANE MILOŠ Vučević istakao je da je situacija na Kosovu i Metohiji izuzetno napeta.

- Ne dešava se ništa što narušava bezbednost Srba, ali atmosfera je toliko napeta i zapaljiva da kada bi neko zapalio šibicu, goreo bi vazduh. Jedino o čemu oni hoće da razgovaraj­u jeste potpuna normalizac­ija odnosa, a to praktično znači priznanje rekao je Vučević.

Vučević naglašava da će Vojska Srbije preduzeti sve mere da zaštiti Srbe na KIM,

- Ukoliko predsednik Srbije naredi, vojska će preduzeti sve mere da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji. Ne znam šta drugo da vam kažem, osim ako nećete da se ponove neki novi Bljesak i Oluja. Ili mislite da mi u Novom Sadu i Beogradu treba se povučemo u kafiće i udobno gledamo Svetsko prvenstsvo u fudbalu. Ovi što se junače u kafani i kažu da treba da ratujemo srazmerno broju popijenih čaša, otreznili bi se već kod Kuršumlije i rekli teraj u rikverc - kaže Vučević.

Ministar odbrane smatra da su pregovori koliko god bili dugi i iscrpljuju­ći bolje rešenje od konflikta.

- Mislim da je bolje da 1.000 dana i sati razgovaram­o i gledamo smrknuta lica pregovarač­a, nego da provedemo jedan sat u rovovima. Naš manevarski prostor je jako sužen, ali bilo bi dobro da se od Srbije ne traži da pokaže sve karte unapred i da ne pokažemo šta ćemo raditi pod svim okolnostim­a. Da ne kažemo za šta je vojska Srbije spremna i kakav mi imamo razređen scenario za plan A, B , C, i td. Razmatraju se sve opcije ali radimo na tome da se razgovor nastavi. Mislim da nikome nije do konflikta - kaže Vučević.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia