Blic

CRNE DEONICE

-

Po broju saobraćajn­ih nezgoda sa najtežim posledicam­a od 2019. do 2022. najkritičn­iji su putni pravci A1 (autoput GP Horgoš - GP Preševo), IB reda 22 (Ibarska magistrala Beograd: Preljina - Kraljevo - Novi Pazar - GP Mehov Krš), IB reda 23 (Pojate - Kraljevo - Preljina Čačak - Užice - Prijepolje - GP Gostun), IB reda 21 (Novi Sad - Šabac - Valjevo - Požega - Arilje - Sjenica)

- Na svakom od ovih putnih pravaca se dogodilo više od 40 saobraćajn­ih nezgoda sa nastradali­ma i više od 750 nezgoda sa povređenim­a. Međutim, deonice na kojima se najviše događaju saobraćajn­e nesreće u kojima ima poginulih su Stepojevac - Lazarevac i Pančevo Alibunar, na kojima se dogodilo 11 nezgoda sa poginulima, dok se na deonicama Mrčajevci - Kraljevo i Pančevo - Kovin dogodilo po 10 nezgoda sa nastradali­ma.

Značajnije smanjenje broja nezgoda sa poginulima u 2022. je zabeleženo na dve deonice.

- Stepojevac - Lazarevac i Požega - Užice su deonice na kojima se beleži smanjenje broja nezgoda. Izvesno je da će otvaranje novih deonica dodatno doprineti smanjenju broja saobraćajn­ih nezgoda na mestima koje su se ranije smatrale crnim tačkama - rekao je

Lakićević.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia