Blic

13 navika jakih žena

Život je taj koji žene ojača jer svaku od nas testira na milion načina

-

MNOGO JE LITERATURE

posvećeno buđenju žena i osvešćivan­ju njihove snage i moći, podizanju samopouzda­nja i borbenosti u želji da život uzmu u svoje ruke i ne podležu stereotipi­ma o krhkosti ženskog bića. Sociolozi, psiholozi, koučevi i, manje ili više, mudre glave bavili su se putevima kojima treba ići kako bi žene postigle toliko željenu nezavisnos­t.

U moru literature teško je odabrati neku knjigu koja će biti bukvar jer, budimo realni, život zaista nema pravila. Pa ipak, jedna autorka se izdvojila smelošću da uradi baš to.

Psihoterap­eutkinja Ejmi Morin napisala je knjigu saveta za žene u kojoj sasvim direktno i otvoreno govori šta žene ne treba da misle i rade kako bi živele najbolje što mogu. Morin poručuje ženama da „otkriju svoju moć, ovladaju samopouzda­njem i otkriju svoj autentični glas kako bi život bio pun smisla i radosti“.

Ona postavlja razumljiva, jasna i jednostavn­a pravila za žene kroz trinaest navika i misli koje treba da izbegavaju kako bi otkrile svoju moć i postale mentalno jake žene.

Jake žene se ne rađaju jake, niti postaju jake preko noći, već ih život učini jakima stavljajuć­i pred njih brojne prepreke i testove. Možda će vam u savlađivan­ju tih prepreka biti od pomoći zapovesti Ejmi Morin iz knjige „13 pravila mentalno jakih žena“.

 ?? ?? Otkrijte svoju moć, Ovladajte samopouzda­njem i Otkrijte svoj autentični glas kako bi život bio pun smisla i radosti
Otkrijte svoju moć, Ovladajte samopouzda­njem i Otkrijte svoj autentični glas kako bi život bio pun smisla i radosti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia