Blic

„ORLOVI” NE OSEĆAJU PRITISAK PRED START

Brazil je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Respektuje­mo sve, ali nemamo strah ni od koga. Gledamo sebe, da budemo ambiciozni, kakvi smo bili u kvalifikac­ijama, kaže defanzivac „orlova“.

- Nikola Milenković i Darko Lazović iz Dohe MILOŠ SIMANOVIĆ

Među “orlovima” u Dohu, rekli bismo, ništa novo. Selektor Dragan Stojković sve drži pod kontrolom, a naši reprezenta­tivci su juče imali poslednji otvoreni trening pred meča sa Brazilom (četvrtak, 20 sati) u prvom kolu Svetskog prvenstva. Od danas, u centru “Al Arabija” biće samo stručni štab i fudbaleri.

Stojković želi da zamke koje je pripremio za Brazilce sačuva za sebe i trenizi će biti zatvoreni. Inače, juče su svi igrači radili. Aleksandar Mitrović je izgledao sveže i orno, ali će u naredna dva dana morati da prođe ozbiljnije testove na terenu kako bi Piksi video koliko najbolji strelac može. Trenirali su i roviti Saša Lukić i Filip Kostić.

Pre treninga, sa medi

Fudbaleri Srbije odradili su poslednji otvoreni trening u Dohi. Od danas, selektor Dragan Stojković zatvara vrata centra „Al Arabija“

jima u Dohi su se pojavili Nikola Milenković i Darko Lazović.

- Kakav imamo kvalitet

u napad, nije čudno što svi pričaju samo o Mitroviću, Tadiću, Vlahoviću... Imamo sjajne igrače, koji jednim potezom

mogu svima da naprave problem. Ne osećamo se zbog toga potcenjeno, znamo da mi u odbrani moramo da budemo maksimalno spremni za zadatak protiv Brazila koji ima vanserijsk­e igrače poručuje Milenković.

Štoper “orlova” svestan je kakva ih fudbalska sila očekuje u četvrtak.

- Brazil je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Respektuje­mo sve, ali nemamo strah ni od koga. Gledamo sebe, da budemo ambiciozni, kakvi smo bili u kvalifikac­ijama da budemo i sada. Teren će na kraju dati sve odgovore. Ima Brazil sjajne igrač na svim pozicijama, nije samo Nejmar u pitanju.

Milenković kaže i da reprezenta­tivce ne opterećuju priče navijača o potencijal­nom četvrtfina­lu, polufinalu...

- Mislim da prvi cilj mora da bude prolazak grupe. Ne treba ići mnogo daleko, nego da budemo fokusirani na utakmice koje nam slede. Grupa nam je teška, ali s verom u sebe, da damo maksimum, da naš narod učinimo ponosnim, srećnim. Siguran sam da će svaki pojedinac dati sve od sebe da prođemo grupu.

Setio se Milenković i duela sa Brazilom na prethodnom SP u Rusiji.

- Morali smo da pobedimo da bismo prošli grupu, tada smo izgubili, nije bilo prijatno. Sada je druga situacija, otvaramo protiv njih.

Mi verujemo da možemo da našom organizaci­jomo igre, verom, kvalitetom igrača, ako ponovimo sve kao iz kvalifikac­ija, da ostvarimo povoljan rezultat. Ovo mi je drugo Svetsko prvenstvo, napredovao sam u svim aspektima. Tada sam bio veoma mlad, sada sam stariji, zreliji i fudbalski i psihološki. Emocije su prisutne, neverovatn­o je biti deo svega ovoga. Prva utakmica je sve bliža, vreme leti, sjajno je što slobodno vreme provodimo svi zajedno i ta atmosfera je naš veliki adut - poručio je Nikola Milenković.

S druge strane, Lazoviću ne smeta euforija među navijačima...

- Meni te priče o polufinalu, finalu imponuju! Posle dužeg vremena vratila se vera u reprezenta­ciju, dosta se od nas očekuje i nadam se da ćemo uspeti da obradujemo naciju. Fudbaleri generalno nisu pravili u prošlosti neke velike rezultate, pa se nadam da možemo da doguramo daleko, ali bez opterećiva­nja - iskren je Lazović.

Debitant na SP se nasmejao na konstataci­ju “da se Brazil uplašio Srbije”.

- Strah u taboru Brazila? Mislim da je to malo gruba reč, ali sigurno da nas poštuju, da će maksimalno ozbiljno prići utakmici. A, nadam se da će malo da nas potcene… Ovo je prvenstvo sveta, takmičenje koje dugo nisu osvojili, čekaju titulu, ali i mi se pitamo. Nejmar? Ne zavisi cela igra Brazila od njega, iako je jedan od najboljih igrača na svetu. Imaju oni dosta dobrih fudbalera, međutim mislim da smo sposobni da im napravimo probleme - podvukao je Lazović.

Mislim da prvi cilj mora da bude prolazak grupe. Ne treba ići mnogo daleko, nego da budemo fokusirani na utakmice koje nam slede

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? nikola milenković i darko lazović su optimisti pred brazil
nikola milenković i darko lazović su optimisti pred brazil

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia